pukla ljubav / Na treću godišnjicu mandata, najžešći napad na Predsjednicu - udovice poručuju: 'Sve ste nas ponizili!'

'Ona je da bi se njemu dodvorila nama pljunula u lice. Okrenula nam leđa'

15.2.2018.
19:12
VOYO logo

Udovice hrvatskih branitelja osudile su izjave hrvatske predsjednice o pojedincima s ruba političkog spektra. Kažu, duboko je uvrijedila ne samo njih, već i sve branitelje i stradalnike Domovinskog rata. Smatraju da Kolinda Grabar-Kitarović nije bila spremna na sastanak s Vučićem i sumnjaju da će se uskoro otkriti sudbina svih nestalih.

Osmijeh za Predsjednicu više nemaju, već samo oštre kritike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vaša izjava je grubo povrijedila u prvom redu nas udovice hrvatskih branitelja, sve hrvatske braniteljice i branitelje, sve stradalnike iz Domovinskog rata...'', kaže Rozalija Bartolić iz zagrebačke Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH.

Tako počinje otvoreno pismo koje su udovice hrvatskih branitelja poslale Predsjednici zbog njezine izjave pred predsjednikom Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja diktiraju politiku'', rekla je predsjednica.

"Je li po Vama “rub bilo kakvog razmišljanja“ podsjećati na 15 tisuća mrtvih, od čega su 7 tisuća bili civili? Na 31 tisuću ranjenih'', pita Bartolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Predsjednica jučer poručila da nije mislila njih nego na pojedince s krajnje ljevice i desnice, udovice branitelja osjećaju se prozvanima.

''Nema potrebe za bilo kakvim daljnjim opravdanjima od strane gospođe predsjednice i njezine sporne izjave te objašnjavanja te kako se ista izjava odnosi na nas. Dokaz tome da smo mi upravo ta sporna skupina je zabrana skupa na Trgu Svetog Marka kojega smo uredno prijavile i za to dobile dopuštenje'', poručuje Tanja Polić Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvrijedio se i umirovljeni general Željko Sačić, također sudionik prosvjeda.

''Ona je da bi se njemu dodvorila nama pljunula u lice. Okrenula nam leđa. Prema tome, ne želim dolijevati ulje na vatru,ali to je pokazatelj da nije dorasla situaciji kakvom se ona želi prikazati'', jasno će Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, branitelji su se očito podijelili.

Organizatori najdužeg braniteljskog prosvjeda - onog iz šatora ispred Ministarstva branitelja - danas šute. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Oni imaju svoj stav, svoje mišljenje, mi svoj, netko će danas sutra prosudit, ak ne prije, na izborima tko je u ovom slučaju bio u pravu, a tko je napravio veliku pogrešku", kaže Sačić. 

A najveću pogrešku je, smatraju, napravila predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vi ste predsjednica države koja je pobijedila u ratu, a pognuli ste glavu pred onim čija je država izgubila rat", ističe Bartolić.

Smeta im i jučerašnji dolazak u Hrvatsku predsjednika BiH entiteta Republike Srpske Milorada Dodika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ono što je meni osobno znakovito to je da su nam u 24 sata došla dva predsjednika predstavnika iste politike. To je nevjerojatno, ja se osjećam kao da smo pomalo okupirani'', kaže Polić Marković.

Od Predjednice ubuduće očekuju odgovornu politiku koja će na prvo mjesto staviti hrvatske interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike