dolazak na sastanak snimile rtl-ove kamere /

Na Pantovčaku 'mirenje' premijera i predsjednice: 'Razgovarali su o redovitim unutarnjim i vanjskopolitičkim temama'

Nakon sastanka, koji je trajao skoro tri sata, iz Pantovčaka je izašla samo informacija da 'su se sastali i razgovarali o redovitim unutarnjim i vanjskopolitickim temama'

1.2.2018.
17:27
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u svom tradicionalnom obraćanju uoči sjednice Vlade - nije se dotakao trenutno najvećeg poltičkog pitanja - dolaska srpskog predjsndnika Aleksandra Vučića. Na Pantovčaku upravo traje 'mirenje' premijera i predsjednice, a mi smo snimili kako predsjednik Sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković dolaze na sastanak s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović.

Prije svega, na susretu će se pričati o posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Da podsjetimo, nakon što je u jeku diplomatskog skandala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer pozvala u službeni posjet srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, on je prihvatio poziv.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je rekao da će razgovarati sa svim hrvatskim dužnosnicima, kao i s predstavnicima srpskog naroda. Naglasio je da nije vrijeme da se govore teške riječi i da se vrijeđa, već da se rješavaju problemi. Također je dodao da razgovori neće biti laki, niti ugodni, ali će biti korisni i za Srbiju i za Hrvatsku.

O pozivu predsjednice Grabar-Kitarović srbijanskom kolegi jučer se priopćenjem oglasilo i Ministarstvo vanjskih posova koje tvrdi kako sada nije pravi trenutak za posjet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije su složeni, međutim upravo zbog toga i u želji da se otvorena pitanja rješavaju Vlada RH u stalnom je dijalogu sa srbijanskom stranom. Jučer i danas u Beogradu i Bačkom Monoštoru u tijeku je sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ovo je prvi sastanak Odbora nakon više od tri godine, a hrvatsko izaslanstvo predvodi državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.  

Isto tako, troje najviših političkih dužnosnika u državi mogli bi razgovarati i o popunjavanju ili rotaciji 40 veleposlaničkih jesta, nabavi borbenih zrakoplova, ali i o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade i predsjednice Republike, koji je ona najavljivala još prošle jeseni. Nadalje, trebali bi razgovarati i o teškom demografskom stanju, ovršnom zakonu i problemu blokiranih građana, poduzetničkoj klimi i poreznoj politici...

Nakon sastanka, koji je trajao skoro tri sata, iz Pantovčaka je izašla samo informacija da "su se sastali i razgovarali o redovitim unutarnjim i vanjskopolitickim temama."

Više o svemu pogledajte u ovom prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo