UPOZORENJE POTROŠAČIMA / Na osječkoj tržnici prodavali kulenovu seku, kobasice i slaninu s parazitom koji uzrokuje trihinelozu. Nemojte ih jesti

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Proivodi su se prodavali od listopada do kraja prosinca. Pripazite na simptome bolesti - to su nelagodan osjećajem u trbuhu, grčevi, proljev, bol u mišićima te vrućica

30.12.2021.
14:42
Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo

Državni inspektorat izvijestio je u četvrtak da je u suhomesnatim proizvodima proizvedenim u domaćinstvu Savo Nedić iz Bobote utvrđen parazit Trichinella spiralis te postoji mogućnost pojave trihineloze za ljude koji je jedu.

Proizvodi su stavljeni na tržište na tržnici Osijek od listopada do kraja prosinca 2021. godine, a riječ je o kulenovoj seki, kobasicama i  slanini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na utvrđeno, postoji mogućnost pojave trihineloze kod osoba koje su direktno konzumirali kupljene suhomesnate proizvode ili ih nisu dovoljno termički obradili.

Bolest se očituje nelagodnim osjećajem u trbuhu, grčevima, proljevom, bolom u mišićima (pogotovo u onim koji sudjeluju u disanju i žvakanju, ili velikim, često korištenim mišićima) te vrućicom, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo