Od danas su narančasti / Na odluke Nacionalnog stožera, Istra više ne želi čekati: Traže dopuštenje da sami mogu popuštati mjere

Stožer svoja traženja temelji na trenutnoj situaciji. U prosincu je u bolnici na dan bilo 80 pacijenata sada ih je 30. Cijepljeno je 2400 ljud

27.1.2021.
21:00
VOYO logo

Uskoro bi mogla nestati pustoš s pulskih ulica. Lokalni stožer traži popuštanje mjera od kojih bi cijela Istra trebala živnuti.

"Želimo da od ponedjeljka rade teretane, fitnes centri, sportski centri, rekreacijski centri i da se omogući odmah treniranje pojedinačnih sportova na otvorenom prostoru", izjavio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

To nije sve! Od 8. veljače, mogli bi, bar djelomično, odahnuti istarski ugostitelji.

"Omogućiti coffe to go i konfekcionirana hrana svim objektima", ustvrdio je Kozlevac. 

Građani, željni starog normalnog su nestrpljivi, ali svjesni opasnosti.

"Što se tiče fitnes centara i kafića da se mladi imaju gdje družit, da se imaju gdje rekreirat", smatra Andrea Juhas iz Pule. 

Image
borba s koronavirusom /

Pet dana do trenutka kada bi se mogle ublažiti neke mjere: Fijasku s dostavom cijepiva ne nazire se kraj

Image
borba s koronavirusom /

Pet dana do trenutka kada bi se mogle ublažiti neke mjere: Fijasku s dostavom cijepiva ne nazire se kraj

"Ovi koji žive od toga potenciraju da se to otvori, oni koji su pristaše toga da si bildaju mišiće su za to, mogu bildati i doma u sobi", kazao je Ozren Valentić iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fali mi druženje". 

Stožer svoja traženja temelji na trenutnoj situaciji. U prosincu je u bolnici na dan bilo 80 pacijenata, sada ih je 30. Cijepljeno je 2400 ljudi.

"Očekujemo sljedeći ponedjeljak 1170 doza, ali osobe koje trebaju primiti drugu dozu cjepiva tijekom ovog tjedna, za to je osigurana doza", rekao je Aleksandar Stojanović,  ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije,.

Odluka o nastavi bit će poznata sutra ujutro. Nadaju se da će biti prvi u Hrvatskoj koji će oprezno život bar donekle vratiti u normalu.

Iz Pule je prema Zagrebu poslana i svojevrsna kritika. Kažu, imali su punu podršku državne vlasti za primjenu regionalnog pristupa, ali onda kada je to državi trebalo, kada je trebalo otvarati granice i spašavati turističku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidimo da se sada prijedlozi koji dolaze sa regija, konkretno Istarske županije gledaju na drugi način. Čemu to?!", pita se gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Veljača se primiče, brzo će se znati hoće li Zagreb popustiti, a Istra prva opustiti mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo