DANKE DEUTSCHLAND! / Na Kvarneru probijena brojka od milijun noćenja; Trećina gostiju su Nijemci

Image

Nakon što je Njemačka jadransku obalu proglasila područjem bez rizika, njihovi su turisti pohrlili na Kvarner

18.6.2021.
8:57
VOYO logo

Polovica je lipnja, a na Kvarneru je već probijena brojka od milijun noćenja. Zahvaljujući gostima iz Njemačke, domaći turistički sektor osjeća da se nešto događa. U prilog im ide i njemačka odluka da destinacije na Jadranu proglasi područjima bez rizika.

Image
ZELENIMO SE! /

Njemačka je Hrvatsku procijenila zonom bez rizika: 'Ne vidim ovdje više nikakvu ugrozu'

Image
ZELENIMO SE! /

Njemačka je Hrvatsku procijenila zonom bez rizika: 'Ne vidim ovdje više nikakvu ugrozu'

Nijemci su, tako, odmah pohrlili u domaće kampove. Mlada obitelj iz Dortmunda četvrti je put u Hrvatskoj. Došli su u kamp u Omišlju na mjesec dana. "Jako je lijepo ovdje. Vrijeme, more, ljudi... Volimo ljude u Hrvatskoj, došli smo na četiri tjedna", govori za RTL Nijemac Alexander Avdeev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini zadovoljni odazivom

Većinu parcela u tom kampu rezervirali su njemački turisti. Pet zvjezdica i luksuz koji jamči bili su pravi mamac. "Ovaj kamp smo izabrali zbog odličnih recenzija na internetu, sve je novo! Na granici nije bilo nikakvih problema, čak nas nisu ni tražili test ni kontrolirali", ispričala je Regina Egger iz Njemačke.

I domaćini su zadovoljni odazivom Nijemaca. "U odnosu na rekordnu 2019. možemo reći da smo u jednakim brojkama, za to su Nijemci zaslužni sigurno oko 70 posto pa tako nam se to nastavlja i na ostatak sezone", pojasnila je voditeljica recepcije i prodaje kampa u Omišlju Ana Buovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan interes bilježi i resort u Njivicama, gdje su već godinama Nijemci turisti broj jedan u njihovu hotelu, luksuznim vilama i mobilnim kućicama. "Trenutna situacija u našem rezervacijskom centru nam ukazuje na to da bi ova sezona trebala biti puno bolja od planiranog, od onog što smo planirali ove godine i već ovaj vikend imamo jako dobru popunjenost u svim objektima", pojasnio je Domagoj Trivić, direktor apartmanskog naselja u Njivicama.

Trećina gostiju - Nijemci

Nijemci čine čak trećinu svih gostiju na Kvarneru. Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov objašnjava kako su "oko 270 tisuća noćenja odradili u ovom prvom dijelu godine, za sada su oni otprilike na 45 posto više noćenja ostvarili nego prošle godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno ih je tu više od 10.000, a upiti neprestano stižu. U sljedećim se tjednima, tako, očekuje pravi turistički procvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo