bez političara /

Na komemoraciji za Slobodana Praljka neće sudjelovati članovi obitelj, odustala je i klapa Sveti Juraj

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U dvorani će biti velika Praljkova fotografija i jedna ruža kraj nje, a na platnu će se prikazivati njegove fotografije iz ratnih dana

8.12.2017.
14:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Komemoracija 'Navik on živi ki zgine pošteno' za Slobodana Praljka održat će se u ponedjeljak točno u podne u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Komemoracija je u organizaciji Hrvatskog generalskog zbora, a kako tportal doznaje na komemoraciji neće biti nitko od Praljkove obitelji te se od nastupa klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj odustalo pa će umjesto njih pjevati klapa Drča iz Čapljine.

Mjesta za političare nisu ni predviđena, a neće ih biti ni među govornicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimka je Miroslav Tuđman, saborski zastupnik HDZ-a, koji će održati govor kao član Hrvatskog generalskog zbora i Praljkov prijatelj. Među govornicima je general HVO-a Stanko Sopta te Pavao Miljavac.

U dvorani će biti velika Praljkova fotografija i jedna ruža kraj nje, a na platnu će se prikazivati njegove fotografije iz ratnih dana. Za umjetnički dio komemoracije bit će zaduženi glumci Dragan Despot i Zlatko Vitez te će čitati određene ulomke iz djela Williama Shakespearea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Slobodan Praljak je 29. studenoga, nakon što je čuo drugostupanjsku presudu prema kojoj je pravomoćno osuđen zbog ratnih zločina nad Bošnjacima u BiH, ispio bočicu s otrovom cijanidom te je preminuo.

Koliko je poznato, njegovo tijelo još nije vraćeno u Hrvatsku, a njegova posljednja želja je bila da bude ispraćen isključivo uz obitelj i najbliže prijatelje te da mu se pepeo prospe po Mirogoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo