CRVENI KRIŽ /

Na akciju darivanja krvi na riječkom Korzu se odazvalo 78 potencijalnih darivatelja

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ispred galerije, na Korzu su se Riječanima nudile krafne i čaj, a zahvalni obrok za darivatelje organiziran je u ribljoj konobi Feral

17.2.2018.
16:07
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i humanitarna udruga Riječko srce u subotu su organizirali izvanrednu akciju darivanja krvi nazvanu „Koliko jako kuca riječko srce?" u galeriji Mali salon na Korzu

Akciji se odazvalo 78 potencijalnih darivatelja, od kojih je krv moglo darivati njih 60, među kojima 11 prvi put.  Od tih 11 bilo je čak osam žena, izvijestio je predsjednik Savjeta darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Ivo Vidotto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je organizirana Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka na Korzu, u vrijeme kada je ondje mnogo u galeriji, kako bi se populariziralo darivanje krvi te motiviralo one koji još nikad nisu darivali, dodao je. 

Prvi put je slična akcija darivanja u galeriji Mali salon organizirana na ljeto prošle godine. Vidotto je istaknuo da su se potrebe za krvlju od 2014. povećale gotov za trećinu, te je potrebno motivirati što više građana da prepoznaju vrijednost darivanja krvi i uključe se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred galerije, na Korzu su se Riječanima nudile krafne i čaj, a zahvalni obrok za darivatelje organiziran je u ribljoj konobi Feral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo