Nesavjesni vozači / MUP vozačima u mećavi podijelio i 50 kazni. Upozorili da mogu biti i 2000 eura

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell

Unatoč najavi nepovoljnih vremenskih uvjeta putem svih medija te upozorenja vozačima da ne kreću na put bez stvarne potrebe, dio vozača je sudjelovao u prometu bez zimske opreme ili nisu poštivali prometne znakove i signalizaciju na cesti

27.2.2023.
17:34
Slaven Branislav Babić/Pixsell
VOYO logo

Među vozačima koji su se tijekom snježne mećave i jake bure u subotu poslijepodne i nedjelju našli na cestama kroz Liku policija je utvrdila 32 prekršaja vožnje bez obvezne zimske opreme, a još 18 kazni izdano je zbog nepoštivanja prometnih znakova i signalizacije, doznaje se u MUP-u.

Unatoč najavi nepovoljnih vremenskih uvjeta putem svih medija te upozorenja vozačima da ne kreću na put bez stvarne potrebe, dio vozača je sudjelovao u prometu bez zimske opreme ili nisu poštivali prometne znakove i signalizaciju na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesavjesni vozači dodatno otežali promet

Na taj su način, ističu u MUP-u, dodatno otežali promet koji je zbog gustog snijega i stvaranja nanosa te jake bure ionako bio otežan i djelomično zatvoren zbog sigurnosti sudionika u cestovnom prometu.

Image
noćna drama /

U snijegu zapeli navijači, stranci, ali i časne sestre: 'Izvlačenje neodgovornih vozača je trajalo 8 sati'

Image
noćna drama /

U snijegu zapeli navijači, stranci, ali i časne sestre: 'Izvlačenje neodgovornih vozača je trajalo 8 sati'

U policiji kažu da su tijekom nevremena prije svega postupali u cilju pružanja pomoći vozačima i putnicima koji su se našli na cestama te preusmjeravanja prometnih tokova i omogućavanja kretanja vozilu po cestama koje su bile prohodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obzirom na vremenske neprilike prioritet postupanja policije je bio usmjeriti sudionike u prometu na prostore gdje ima mogućnosti zaustavljanja i parkiranja, usmjeravati na ona mjesta gdje je osiguran prihvat ili smještaj, kao i osigurati sva vozila koja su zatečena i bila zaustavljena na cestama”.

Kazne i do 2000 eura

U MUP-u podsjećaju da je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano nastupanje zimskih uvjeta te obveza posjedovanja zimske opreme kao i novčane kazne do čak 2000 eura za tvrtku ili obrtnika koji dopusti da se koristi vozilo bez zimske opreme ili kamion s prikolicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se u nedjelju odigravala i visokorizična nogometna utakmica između Dinama i Hajduka policija je provodila i pojačan nadzor na trasama kretanja, prihvata i preprata navijača pa nisu zabilježeni navijački izgredi.

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

"Napominjemo da navijači nisu bili na trasi bez prisutnosti policijskih službenika već naprotiv su policijske uprave od Zagreba do Splita poduzimale redovne mjere sigurnosti u svrhu sprječavanja nereda navijača i narušavanja javnog reda i mira", kazali su u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo