NOVI DETALJI AFERE / MUP se oglasio o prebivalištu predstojnika Plenkovićeva Ureda: Frka Petešić koristi još državnih nekretnina u centru Zagreba?

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'Možemo potvrditi da Frka Petešić ima regulirano prebivalište i boravište. Dakle, ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište ne možemo govoriti o fiktivnom prebivalištu', poručili su iz MUP-a

26.1.2022.
19:49
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

MUP je u srijedu odbacio javno iznesene optužbe o fiktivnom prebivalištu predstojnika premijerova ureda Zvonimira Frke Petešića navodeći da se o tome ne može govoriti ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište.

Upitani da objave evidenciju prebivališta i boravišta Frke Petešića u MUP-u kažu da su takvi podaci sadržani u Informacijskom sustavu MUP-a te su označeni klasificiranim i ne mogu se ustupati javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, možemo potvrditi da Frka Petešić ima regulirano prebivalište i boravište. Dakle, ukoliko osoba ima regulirano prebivalište i boravište ne možemo govoriti o fiktivnom prebivalištu”, odgovaraju u MUP-u.

Image
AFERA FRKA /

Sebe je fiktivno prijavio na Dugom otoku, obitelj u Dubravi pa dobio ogroman državni stan u centru za 484 kune mjesečno

Image
AFERA FRKA /

Sebe je fiktivno prijavio na Dugom otoku, obitelj u Dubravi pa dobio ogroman državni stan u centru za 484 kune mjesečno

'Iznimka' Zakona o prebivalištu

Na tvrdnje da se boravište može produljiti najviše dva puta, odnosno kroz dvije godine u MUP-u pojašnjavaju da Zakon o prebivalištu navodi iznimku u članku koji propisuje da za osobe koje u mjestu boravišta obavljaju poslove koji nisu trajnog karaktera, boravište može trajati koliko traje i zaposlenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko osoba nema regulirano boravište Policijska uprava na čijem području osoba ima prijavljeno prebivalište ima ovlast po službenoj dužnosti donijeti rješenje o odjavi prebivališta ako u obavljanju pojedinih policijskih ili drugih poslova dođe do podatka da osoba ne živi na adresi prebivališta ili ako o tome bude obaviještena od strane drugih tijela javne vlasti te drugih pravnih i fizičkih osoba, stoji u MUP-ovu odgovoru Hini.

Frka Petešić koristi još državnih prostora u centru Zagreba?

S druge strane, Index doznaje da je država Frki Petešiću na korištenje dala još dvije nekretnine u vlasništvu Državnih nekretnina, također u strogom centru Zagreba, točnije, u Palmotićevoj 24. Navode da se radi o garaži i podrumu koji se adaptira, a kao investitor su navedene Državne nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državne nekretnine navode da prostori nisu dani Frki Petešiću na korištenje, ali da su ondje "možda privremeno smještene njegove pokretnine".

"Gospodinu Frki-Petešiću nisu dodijeljene nekretnine na korištenje na navedenoj lokaciji. Ako se pokretnine u vlasništvu korisnika službenih stanova, pa tako i g. Frke-Petešića, i nalaze na navedenoj lokaciji, (dakle u podrumu/skladištu... Državnih nekretnina), riječ je samo o mogućnosti privremenog smještaja pokretnina koje su u vlasništvu korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G. Frka-Petešić time se ni po čemu ne izdvaja od drugih korisnika službenih stanova, niti ima samostalan pristup tom skladištu, već isključivo Društvo", navode Državne nekretnine u odgovoru za Index.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo