SUMNJIVA SITUACIJA / Muke Zlatka Komadine: Punica srušila županijski proračun

Komadini je za izglasvanje proračuna nedostajao jedan glas

29.11.2018.
21:00
VOYO logo

Muke po proračunu u Primorsko-goranskoj županiji, a sve zbog punice jednog vijećnika. 

Župana Zlatka Komadinu podržala su 23 SDP-ova vijećnika, 19 vijećnika bilo je protiv, jedan suzdržan. Komadini je nedostajao jedan glas, nezavisnog Ivice Kneževića, gradonačelnika Delnica koji je s glasanja otišao ispričavši se bolešću punice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao 15 minuta prije glasovanja

Ivica Knežević od jutra je sjedio na Županijskoj skupštini. Petnaestak minuta prije glasanja za proračun dobio je, tvrdi, poruku da je punici loše. On je otišao - proračun je pao. "Gospođa je u 84. godini, u tim godinama je sve moguće očekivati, a ne mogu vam ja detalje sada govoriti. Meni je cijela obitelj u Zagrebu i smatrao sam s obzirom na tu vijest da moram biti s obitelji", kazao je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Komadina u to sumnja. Po njemu – proračun nije srušila punica, već je sve politička igra. "HDZ-u bi bilo bolje da se bavi zaustavljanjem iseljavanja iz Hrvatske, umjesto iseljavanjem delničkog gradonačelnika iz kvoruma Županijske skupštine da ne bi prošao slučajno proračun, jer smo upravo prihvatili amandmane za grad Delnice. To postoji osnovana sumnja da je to povezano. A njima na dušu da li je drukčije", kazao je Komadina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da sam ja morao otići. Nikakvog dogovora nije bilo, ja to odbijam. Dogodilo se nešto što se istina rijetko događa, ali se događa", kazao je Knežević. 

"Ne razumijem ovu logiku, vjerojatno zato jer je još dovoljno vremena do kraja godine da bi se još političkih poena skupljalo", rekao je Komadina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sljedećem izglasavanju proračuna podržat će Komadinu

Gradonačelnik Delnica napominje da će pri sljedećem izglasavanju podržati Komadinu. "Osim, ukoliko ću, ne daj Bože biti spriječen, a nadam se da neću. Na sljedećem proračunu, koji će biti kada će biti, sukladno poslovniku, ja ću sigurno podržati proračun", kazao je Knežević.

Prijedlog proračuna župan može ponoviti do 31. prosinca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo