privedena je vlasnica / Mučne scene jutros kraj splitske Turističke palače: Prilikom uklanjanja ilegalnog kioska, nastala je cijela drama

Vlasnici su pružali otpor, a u deložaciji su sudjelovali vatrogasci, interventna policija i komunalni redari

5.10.2021.
21:10
VOYO logo

Nakon pružanja otpora, suprug vlasnice kioska i njegov sin završili su u policijskoj marici. Obitelj je vozilima zagradila objekt pokušavajući zaustaviti deložaciju, a neki od njih zatvorili su se unutra.

Izišli su tek nakon intervencije policije. "Pokušali smo spriječiti da se izvrši ovo dizanje zato što je došla odluka županije da se to obustavi, postoji papir koji je stigao na Grad, oglušio se Ivošević na to. Ovo je izvor prihoda peteročlane obitelji koja vridno radi cili svoj život", kaže snaha vlasnika nelegalnog kioska Marija Lučin

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ANARHIJA' /

VIDEO Drama u centru Splita: Privedeni roditelji i dvoje djece nakon što su sprječavali uklanjanje ilegalnog kioska

Image
'ANARHIJA' /

VIDEO Drama u centru Splita: Privedeni roditelji i dvoje djece nakon što su sprječavali uklanjanje ilegalnog kioska

Split je do sada uklonio sedam kioska i štekata

Privedena je i kćer vlasnice kojoj je u jednom trenutku pozlilo. Nakon svega, obitelj tvrdi da od grada traže zamjensku lokaciju već godinama te da je današnje postupanje bilo nezakonito.

"Ja sam dao osnovnu primjedbu policiji da su oni štite nezakoniti rad i da je ovdje deložacija napravljena bez sudskog naloga, da je isključena struja bez sudskog naloga, a sve zahtjeva sudksi nalog. Znači sve je napravaljeno nezakonito", suprug vlasnice uklonjenog kioska Darijo Alujević.

Zamjenik gradonačelnika tvrdi da žalba nije stigla na adresu Grada, ali da ona deložaciju ionako ne odgađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodila se relizacija rješenje o uklanjanju nelegalnog kioska na rivi koji pet godina zaustavlja dovršetak Rive, koji bez ikakvih papira i plaćanja parazitira bez reakcije lučke kapetnije pod čijim prozorom se doslovno nalazi", tvrdi Bojan Ivošević zamjenik gradonačelnika Splita.

Do sada je Grad uklonio sedam kioska i štekata, ali nikad uz ovoliku dramu. Samo na istočnoj obali čeka ih još 25 deložacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Gledajte, oni mogu raditi ove cirkuse, a je li ovo za potrebu ikome. Oni mogu i ne čekati rješenje i ne poslušati županiju kao što ne slušaju. Oni rade na svoju ruku", ispričao je Šime Pletković, vlasnik kioska na istočnoj obali.

"Zbilja je nevjerojatno da je toliko objekata, kioska, štandova, bilo bez ikakvih papira godinama na području Splita, a da nitko nije postupio. Sad ima tko postupati", objašnjava Ivošević.

Kiosk je na kraju uklonjen, a deložacije će se, najavljuju iz Grada, nastaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo