MRSIĆ TVRDI DA JE SVEJEDNO TKO ĆE SE PRVI CIJEPITI PA OPLEO PO VLADI: / 'Opet je nespremna i opet kaskamo dva ili tri tjedna'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Naglasio je i kako građani nemaju povjerenja u Nacionalni stožer te da će cijepljenje biti i logistički problem

24.12.2020.
9:43
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Bivši saborski zastupnik Mirando Mrsić gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je govori akciji cijepljenja protiv covida-19. Rekao je kako će cijepljenje biti veliki ispit za Vladu te ga je nazvao najvažnijom stvari u posljednjih 50 godina koju treba napraviti.

"Ono što je isto tako vidljivo da je Vlada opet nespremna i opet kaskamo dva ili tri tjedna za onim stvarima koje smo trebali napraviti", rekao je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je i kako građani nemaju povjerenja u Nacionalni stožer te da će cijepljenje biti i logistički problem, jer se još uvijek ne zna gdje će se točno cijepiti. Dodatni problem stvara i činjenica da se cjepivo Pfizera i BioNTecha mora primiti u dvije doze, rekao je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitna je organizacija

"Bivša država je u vrijeme epidemije variole vere u 20 dana uspjela cijepiti 20 milijuna ljudi. Dakle, nije problem, samo treba logistički organizirati", rekao je Mrsić.

Smatra kako samoj kampanji cijepljenja ne bi pomoglo da se političari prvi cijepe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanji cijepljenja odmoglo bi da se političari javno cijepe. "Ja sam za to da se u prvom valu procijepe oni koji su najugroženiji, a političari mogu izraziti svoju potporu cijepljenju i na drugi način, a ne gurajući se u prve redove, jer mogu napraviti i zazor među građanima od samog cijepljenja", kazao je Mrsić zaključivši kako je potpuno svejedno tko će biti prva osoba koja će se cijepit samo da se već započne s time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike