Nova lica / MOZGALICA Izbori se bliže: Možete li imenovati sve ove ljude?

Image
Foto: Pixsell / RTL

Prepoznatljivost kandidata nešto je s čime stranke na predstojećim izborima muku muče.

18.2.2021.
11:20
Pixsell / RTL
VOYO logo

Svega tri mjeseca prije lokalnih izbora stranke su u mnogim gradovima izašle s kandidatima za mjesta gradonačelnika. Kao što su i mnogi političari sami kazali, potrebno je vrijeme da se ti kandidati predstave javnosti, da ih ona upozna i prihvati.

Potaknulo nas je to zato da napravimo ovu anketu i provjerimo koliko vas, naših čitatelja, prepoznaje kandidate za jednu od najvažnijih dužnosti u državi. Ali bez guglanja, molimo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepoznatljivost kandidata, posebno u Zagrebu, problem je naime s kojim sve veće stranke muku muče. Zasad je šest političara ušlo u ring za poziciju čelnog čovjeka glavnog grada, mjesto koje je osobito važno kako zbog gospodarske snage grada, tako i zbog broja birača. A tu poziciju već 20 godina (s jednim prekidom) drži Milan Bandić

Uz njega svoju je kandidaturu istaknuo i oporbeni vijećnik i od prošle godine i saborski zastupnik iz stranke Možemo! Tomislav Tomašević, nekadašnja ministrica Vesna Škare Ožbolt, a velike su stranke nakon dugog premišljanja pronašle Davora Filipovića i Joška Klisovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti kandidat je Mostovac Zvonimir Troskot.

Sve su to osobe koje nisu u politici od jučer, no njihova prepoznatljivost među biračima u gradu Zagrebu nije zavidna, posebno u usporedbi s gradonačelnikom Milanom Bandićem, bilo da ga podržavate ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell/RTL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo