'Možda smo uobraženi, ali nismo prodane kukavice'

'Možda smo pretenciozni, ali koliko god trpjeli prigovore – nismo niti kukavice, niti smo se prodali, niti smo se povukli', kaže sindikalist Sever.

4.3.2011.
19:05
VOYO logo

Sindikalne središnjice podržavaju akcije mladih koji iz akcije u akciju okupljaju sve veći broj prosvjednika, ali nisu načisto s time kada će i sami na ulice. Novi list piše kako su trenutno zaokupljeni osmišljavanjem programa koji će ponuditi svim političkim opcijama i kojemu se "neće moći naći zamjerka".

Zvat će se "program za promjene" i trebao bi biti osnova za socijalni mir i gospodarski prosperitet, "koji će za teorijsko-praktičnu podlogu imati ekonomske i socijalne postavke iz razdoblja Trumanova 'New Deala' i skandinavske sadašnjice, na ogledu je kod nezavisnih ekonomista, politologa, sociologa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciljevi programa su "zaposlenost, rast, jednakost", a ne "uravnilovka", napominju pritom.

Daju Vladi svoj program i još mjesec dana

Sadašnjoj vladi još daju oko mjesec dana: ponudit će joj svoj program i zahtijevati konkretne poteze, kazali su listu, jer "promjene radi promjena neće poboljšati ukupnu sliku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek ako ti konkretni potezi izostanu, onda se i sindikate može očekivati na ulicama kada će zazivati izvanredne izbore.

Mladen Novosel, predsjednik SSSH naziva to "korakom više od iskazivanja nezadovoljstva na ulicama". Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) smatra kako je HUS lekciju naučio na prosvjedima koji nisu bili posjećeni, no ističe i kako su "sindikati dobili podršku građana kada su nešto zajedno učinili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Vezani članci:

arti-201102160478006 arti-201012270032006 arti-201011230804006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo