TKO ĆE NA HRT-u NASTRADATI ZBOG PROUSTAŠKOG SVEĆENIKA: / 'Ma nije on nikakav luđak...'

Image
Foto: HRT
10.5.2016.
8:25
HRT
VOYO logo

"Analiziramo sve okolnosti povezane s ovim slučajem te ćemo, utvrdi li se da je došlo do eventualnih propusta njezinih mjerodavnih zaposlenika ili služba, poduzeti odgovarajuće mjere", navodi se u odgovoru HRT-a na pitanje Novog lista o sankcijama za eventualne krivce zato što je u program javne televizije uvrštena upravo misa čovjeka koji je poznat po svojem veličanju Ante Pavelića i NDH.

Image
A ZAŠTO SU GA UOPĆE PRENOSILI? HRT /

se ograđuje od ustaštva za oltarom u prijenosu uživo

Image
A ZAŠTO SU GA UOPĆE PRENOSILI? HRT /

se ograđuje od ustaštva za oltarom u prijenosu uživo

Nepoznati Prcela

Na Prisavlju ističu da se raspored prijenosa misa planira mjesecima unaprijed. To znači da je već dosta dugo poznato da će Prcela biti na HTV-u 8. svibnja u 11 sati. Taj termin je, dakle, vjerojatno dogovoren još prije uredničkih smjena na toj televiziji, prije nego što je v.d. rukovoditeljice Odjela kultura, umjetnost i religija postala Renata Margaretić Urlić. Ali, niti ljudi koji su ranije vodili brigu o izravnim prijenosima misa, niti ona, po svemu sudeći, nisu znali tko je Prcela i kakva bi se njegova propovijed mogla očekivati u eteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan zaposlenik HTV-a koji je dobro upoznat kako funkcionira ovaj segment njihovog programa, tvrdi da je baš tako bilo.

Nemaju posebne službe

"Luka Prcela je prior dominikanskog samostana u Splitu, a to nešto govori. Nije nikakav luđak. Ništa nije ukazivalo da bi on mogao govoriti na način na koji je to učinio. Ne može HTV unaprijed znati što je sve netko spreman reći u našem programu. Mi nemamo posebne službe koje bi istraživale ljude prije nego što ih ugostimo. Naravno, ovo je bio eksces i to nepotreban. Odmah smo priopćili da stavovi i mišljenja koji se prenose u izravnim radijskim i televizijskim prijenosima ne izražavaju stavove i mišljenja Hrvatske radiotelevizije. A grešaka je bilo i bit će ih ubuduće", upozorava sugovornik Novog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višegodišnja je praksa da se u tjednu kad je Sveti Dujam prenosi misa iz neke od splitskih crkava. Tako je ovaj put došao red na crkvu sv. Katarine Aleksandrijske i služio ju je Prcela, napominje Novi list.

OGLASILI SE DOMINIKANCI: Oltar ne služi za politička razračunavanja, razgovarat ćemo o ovome

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo