ovršni zakon /

Mostovci tvrde da ih predsjednik Sabora ignorira: 'Ako ne požurite s raspravom našeg prijedloga, građani će čekati jesen'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Izmjene su usmjerene na poboljšanje katastrofalnog položaja ovršenika i bilo bi dobro da što prije zakon stupi na snagu'

21.6.2017.
12:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mostovi zastupnici održali su konferenciju za novinare u Saboru na temu Ovršnog zakona. Poručuju da je na dnevni red stavljen njihov prijedlog spomenutog zakona, ali se od početka zasjedanja nalazi na 53. mjestu i ne vide razlog za to. Od Vlade i predsjednika Sabora traže da se o tome što prije raspravlja kako bi se pomoglo građanima.

"Taj prijedlog izmjena Ovršnog zakona je Mostov, ali su sudjelovali HDZ-ovci i ministar pravosuđa Bošnjaković. Oko svega smo usuglašeni i ne vidimo razloga za čekanje. Ako se u idućem tjednu to ne uvrsti, građani će čekati jesen. Mislimo da to nije u redu", kaže Miroslav Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izradi konačnog prijedloga Ovršnog zakona radila je i bivša državna tajnica u ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević.

"Izmjene su usmjerene na poboljšanje katastrofalnog položaja ovršenika i bilo bi dobro da što prije zakon stupi na snagu. Prema našem prijedlogu, dom se štiti kao veće pravo od vlasništva. Zabranjuje se ovrha nekretnine u kojoj netko zivi", kaže Mišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se radi o sudbinama ljudi, a ne o nekakvom hiru", poručuje, pak, nezavisni član Kluba zastupnika Mosta Tomislav Žagar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo