MOSTOV MINISTAR O MEDIJSKIM NAPADIMA ZBOG MLADOG TAJNIKA KABINETA: / 'Jasno je što je njegov jedini grijeh...'

Image
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
29.11.2016.
15:45
Miranda Cikotić/PIXSELL
VOYO logo

OTKRIVAMO KAKO KADROVIRA HDZ-ova VLADA: Ministar prometa Butković na važnu funkciju postavio bivšu misicu

Kovačić je u priopćenju rekao da je Matija Kikelj na radno mjesto tajnika kabineta u Ministarstvu uprave raspoređen u skladu sa zakonom. Svoje je suradnike, pa i Kikelja, namjeravao predstaviti medijima u Ministarstvu, no neki su ga, kaže, preduhitrili pa je reagirati morao priopćenjem. Napisao je kako se politikom ne bavi 'jer ne zna što bi u životu', već da je njegova diploma doktora stomatologije relevantna za 'prepoznavanje izvrsnosti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kikelj je jedan od mojih najboljih suradnika'

U priopćenju brani svoj odabir za tajnika kabineta u Ministarstvu. Napisao je da je Matija Kikelj jedan od njegovih najboljih suradnika.

'Bio je izvrstan student pravnog fakulteta u Zagrebu i angažirani studentski pravobranitelj zagrebačkog Sveučilišta. Diplomirao je s jednom od najvećih pohvala zbog visokog prosjeka ocjena, polaznik je doktorskog studija javnog prava i uprave, radio je u odvjetništvu kao pripravnik, bio je već i u Ministarstvu uprave u sektoru upravne inspekcije, angažirao se u mnoštvu projekata za mlade i kao član udruga nevladinog sektora radio vrijedno i profesionalno svoj posao. Bez ikakve veze s politikom javio se i prošao na javnom natječaju za javnu službu u agenciji HAMAG-BICRO. Njegov jedini "grijeh" je očito to što je preuspješan za svoje godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic

Među sto neiskusnih mladih osoba teško je naći deset najboljih, ali je zapravo lako naći one izvrsne. Takve osobe jednostavno same odskaču. Čast mi je da u timu imam više takvih osoba, a među njima i Matiju Kikelja', napisao je Kovačić.

OTKRIVAMO KAKO KADROVIRA HDZ-ova VLADA: Ministar prometa Butković na važnu funkciju postavio bivšu misicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Medijski napisi su besramni'

I što sam ja to nečasno učinio? Zatražio sam da ga se iz jedne ustanove sa službeničkog posla - sukladno propisima - prebaci u kabinet ministra na drugo službeničko mjesto, koje je još bilo i upražnjeno', piše Kovačić i dodaje da u Ministarstvo nije doveo dva državna tajnika i tri pomoćnika kao političke osobe, već ih je preuzeo iz sustava. Zato medijske napise o 'Mostovim uhljebima Kovačić smatra besramnima.

KUM BOŽE PETROVA BEZ DIPLOME SJEO U FOTELJU DRŽAVNE TVRTKE: Promijenili pravila da bi postao drugi čovjek Hrvatskih voda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad god odlazim iz ministarstva i ostavljam Matiju Kikelja u svojem uredu odlazim potpuno siguran da kabinet ostaje u rukama osobe na koju se mogu osloniti u potpunosti i koju iznimno cijenim. Zbog napada ispod svake razine, ne samo da neće doći u pitanje status Matije Kikelja u mojem timu, nego mu već sutra mogu povjeriti samo još veću zadaću. S dvadeset šest godina Matiji Kikelju bih povjerio da vodi i ministarstvo, pri čemu i meni samom ne bi bilo ispod časti da mu budem pomoćnik. A uskoro ćete, osim njega, moći upoznati i ostale moje suradnike bez kojih ne bih prihvatio ovu dužnost. A cilj koji smo si zadali nije mali. Kao ni ljudi koje sam izabrao za njegovo ostvarenje', stoji u priopćenju ministra uprave.

JOŠ JEDAN SKANDAL U MINISTARSTVU PRAVOSUĐA: Ministar Šprlje protuzakonito zaposlio svoju pomoćnicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo