GLASNOGOVORNIK MOSTA UZVRAĆA UDARAC: /

'Karamarko je kriv za sve, neka ode iz Vlade ako mu je stalo do Hrvatske!'

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
3.6.2016.
21:26
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

"Jasno je da je Tomislav Karamarko kriv za ovo stanje. Božo Petrov je pokazao da je spreman otići u saborske klupe za boljitak Hrvatske. Ako je Tomislavu Karamarku stalo do domovine, kako to često voli isticati, trebao bi sam otići", rekao je Grmoja dodavši da ne vjeruje u preslagivanje.

Image
KARAMARKO: /

'Naravno da neću dati ostavku! Premijer Orešković više nema povjerenje HDZ-a, izveo je salto mortale'

Image
KARAMARKO: /

'Naravno da neću dati ostavku! Premijer Orešković više nema povjerenje HDZ-a, izveo je salto mortale'

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio je danas u obraćanju javnosti kako neće dati ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, kako je to ranije tijekom dana zatražio premijer Tihomir Orešković, te naglasio kako je Orešković izgubio povjerenje najveće stranke, HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne možemo prihvatiti ostavku. Mi smo pobjednička stranka. Za Domoljubnu koaliciju je glasalo 800.000 građana, za Oreškovića je glasalo 67 ljudi, u Saboru”, rekao je Karamarko . “Orešković ne uživa naše povjerenje nakon ovoga što je izveo”, poručio je Karamarko. Rekao je i kako bi bilo najbolje rješenje da upravo Orešković podnese ostavku.

Image

Prije Karamarka i predsjednik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je da je spreman podnijeti ostavku ako će to pridonijeti stabilnosti Hrvatske, ali i dalje inzistira na ostavci Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što se pojavilo u medijima vezano uz Most od trenutka presice premijera Tihomira Oreškovića bili su spinovi", rekao je Petrov.

Politički analitičar Ivan Rimac ocijenio je da je premijer Tihomir Orešković pozivom potpredsjednicima Vlade Tomislavu Karamaraku i Boži Petrovu da odstupe zabio zadnji čavao u lijes ovoj Vladi koja se ne može održati bez političke podrške onih koji imaju većinu u Hrvatskom saboru, a pozivom dvojici podpredsjednika da odstupe će praktički izgubiti tu većinu.

"Znajući da takav poziv praktički znači pad Vlade, premijer želi barem donekle ostati čistog obraza i ne participirati u političkoj i moralnoj dilemi i jednostavno pokušava najvjerojatnije sebe pozicionirati kao nekoga tko bi mogao zatražiti povjerenje građana direktnim izlaskom na izbore", smatra Rimac.

Upitan hoće li po njegovu mišljenju potpredsjednici odstupiti, Rimac je ustvrdio kako je sasvim svejedno hoće li to učiniti, jer praktički ne surađuju dva potpredsjendika, a ni premijer s njima i ta vlada koliko god se uspjela održati, praktički ostaje potpuno disfunkcionalna i samo je pitanje vremena kad će pasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo