MOST NEĆE PODRŽATI RUŠENJE CVITANA: / 'HDZ samo pokazuje mišiće'

Image

"Naprosto nemamo boljeg oko kojeg bi se HDZ i Most mogli dogovoriti. Svjesni su toga i u HDZ-u i neće pokušati rušiti Cvitana.

18.5.2016.
11:27
VOYO logo

Zastupnici HDZ-a i Mosta, Josip Đakić i Juro Martinović, na početku jučerašnje sjednice saborskog Odbora za pravosuđe zatražili su skidanje s dnevnog reda rasprave o Izvješće o radu Državnog odvjetništva za prošlu godinu, a kao razlog su naveli činjenicu da Vlada još nije poslala svoje mišljenje o tom dokumentu. Njihov je prijedlog usvojen većinom glasova – šest za, četiri protiv i jednim suzdržanim. Među onima koji su glasali protiv Đakićevog prijedloga bili su SDP-ovci Arsen Bauk i Peđa Grbin, nezavisni Stipe Petrina, ali i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor čija je stranka članica vladajuće Domoljubne koalicije. Suzdržan je bio Josip Salapić (HDSSB). Nakon toga sjednica je odgođena dok se ne pribavi mišljenje Vlade.

Iz Mosta se pak neslužbeno moglo doznati da oni ni u kojem slučaju, bez obzira na Martinovićevo jučerašnje glasovanje, ne bi podržali rušenje Dinka Cvitana ako bi se HDZ kojim slučajem odlučio za nešto takvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji bolji

"Naprosto nemamo boljeg oko kojeg bi se HDZ i Most mogli dogovoriti. Svjesni su toga i u HDZ-u i neće pokušati rušiti Cvitana. Ovim samo pokazuju mišiće", poručuju iz Mosta.

Zastupnik HDSSB-a Salapić rekao je da mu se čini da bi HDZ ipak mogao ići na rušenje Cvitana, te dodao da nije bilo nikakve poslovničke zapreke da se raspravlja o Izvješću iako Vlada nije dostavila svoje mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINKO CVITAN: 'Korupcije u Hrvatskoj ima puno manje nego se o njoj priča'

Image
DINKO CVITAN: /

'Korupcije u Hrvatskoj ima puno manje nego se o njoj priča'

Image
DINKO CVITAN: /

'Korupcije u Hrvatskoj ima puno manje nego se o njoj priča'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo