DRAMA NA JADRANU / Mornari plovili po nevremenu, pa se nasukali: Niz intervencija Lučke kapetanije

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija

Splitska Lučka kapetanija imala je posla sa šest brodica. Sve su imale teškoće u plovidbi, a neke su se nasukale u nevremenu. Nitko nije ozlijeđen, nema veće materijalne štete i onečišćenja mora

3.7.2024.
11:06
Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Nakon strašnih posljedica koje je nevrijeme ovog tjedna ostavilo u Slavoniji, probleme su imali i oni koji žive na obali, posebno mornari.

U utorak poslije ponoći Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci stigla je dojava da se jedrilica na kojoj je bilo dvoje ljudi, od kojih je jedna maloljetna osoba, uslijed jakog nevremena i bure nasukala na hridi otoka Mala Sestrica na Kornatima, piše Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posada se uspješno iskrcala na obalu, a po njih su došli spasilačkom brodicom. Službenici zadarske Kapetanije imali su što vidjeti kad su našli posadu.

Uočili su nasukanu na obali brodicu dugu 15 metara, a u blizini brodice dvoje brodolomaca. Prošli su neozlijeđeno i ukrcali se na spasilačku brodicu. Bili su pothlađeni i pod stresom. Preuzeli su ih djelatnici Hitne. Osigurali su brodicu, a na mjestu gdje je nasukana, ostat će dok se ne smire vremenski uvjeti, izvijestio je Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BUKTINJA U NOĆI /

Na Čiovu potpuno izgorio putnički brod. Vlasnik: 'Što se dogodilo? Konkurencija'

Image
BUKTINJA U NOĆI /

Na Čiovu potpuno izgorio putnički brod. Vlasnik: 'Što se dogodilo? Konkurencija'

Splitska Lučka kapetanija imala je posla sa šest brodica. Sve su imale teškoće u plovidbi, a neke su se nasukale u nevremenu. Nitko nije ozlijeđen, nema veće materijalne štete ni onečišćenja mora.

Jedna brodica nasukala se u ponedjeljak nešto prije 22 sata u uvali Stipanska na Paklinskim otocima. Pripadnici Lučke kapetanije pronašli su brodicu, ali ne i posadu. Nakon događaja nitko nije prijavio stradavanje ili nestanak osoba, pa su utvrdili da je domaća charter-kompanija vlasnik brodice i komunikaciju nastavili s njima. Inače, na brodici je bilo 10 članova posade, uključujući voditelja koji je Šveđanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon intervencije, Lučka kapetanije dobila je još jednu dojavu na Paklinskim otocima. Službenici Lučke kapetanije uspostavili su kontakt s voditeljem brodice i pronašli je u uvali Taršće. I tamo je bilo 10 članova posade, uključujući voditelja koji je Amerikanac. Na brodici je bio i jedan Ukrajinac. Srećom, ni tamo nitko nije bio ozlijeđen. Brodicu i posadu prevezli su do sigurnog veza u uvali Soline.

Za sve je slučajeve u tijeku očevid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Olupina jahte u kojoj ima tona nafte još je u moru: 'Ružno je. Kao mrtvac stoji u gradu'

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo