ništa od preslagivanja / Mišić: 'Najbolje bi bilo da Orešković, Karamarko i Petrov odu iz Vlade'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na izlasku iz Banskih dvora Miroslav Šimić je novinarima kazao da 'preslagivanja' unutar Sabora neće biti

8.6.2016.
15:53
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik saborskog kluba Mosta Miroslav Šimić izjavio je u srijedu ispred Banskih dvora da do 'preslagivanja' u Hrvatskome saboru i stvaranja nove većine neće doći, te da su novi izbori izgledni ako će HDZ inzistirati na rušenju premijera Tihomira Oreškovića.

Upitan hoće li Most podržati samoraspuštanje Hrvatskoga sabora, rekao je kako će to biti poznato za koji dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se inzistira na tome da se sruši ova Vlada ići ćemo na nove izbore. Nema preslagivanja. Razmišljamo o svim opcijama, a jedna je od opcija i rapuštanje Sabora“, rekao je Šimić novinarima nedugo nakon što je izjavu ispred Banskih dvora dao čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Uz Petrova je tada bila većina ministara iz Mosta, kao i njihovi saborski zastupnici, koji su s Petrovim nakon izjave nakratko otišli u zgradu Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izlasku iz Banskih dvora Šimić je novinarima kazao da 'preslagivanja' unutar Sabora neće biti.

"Ako se ide na rušenje Vlade preko rušenja premijera, ide se na nove izbore, a hoće li biti samoraspuštanja Sabora znat ćete za koji dan“, ponovio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostov zastupnik Ivica Mišić ocijenio je u srijedu kako bi najbolje rješenje za političku krizu bilo da premijer Tihomir Orešković i dvojica potpredsjednika Tomislav Karamarko i Božo Petrov odu iz Vlade.

Mišić je novinarima u Saboru kazao kako nije čuo izjavu Petrova da Most neće sudjelovati u preslagivanju Vlade, odluči li je Karamarko rušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam to slušao. Nismo razgovarali o toj temi, ali vidjet ćemo, vjerojatno će morati i Orešković ići, kao i svi ostali. Mislim da bi bilo najbolje da svi idu", kazao je Mišić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo