'BLOKIRAT ĆU AUTOCESTU' / Bulj o zapaljenom školskom busu: 'Više ne mogu slušati roditelje koji mole Sinjsku Gospu...'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vozač autobusa vidio je dim, djeca su izašla, a vozilo se u jednom trenutku samo pokrenulo

24.5.2024.
11:14
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj prozvao je Splitsko-dalmatinsku županiju zbog davanje koncesije prijevozničkoj tvrtki vlasnika Mate Jujnovića, čiji se autobus jutros zapalio prevozeći školsku djecu. Podsjetimo, autobus se zapalio u mjestu Bajagić na putu iz Sinja prema Zagrebu. Vozač je primijetio dim i djeca su izašla iz vozila, a potom je autobus sam krenuo u rikverc.

"Svaki tjedan gori autobus jedan, a svi su stari kao šlape. Ja više ne mogu slušati roditelje koji mole Sinjsku Gospu hoće li im se djeca vratiti iz škole", rekao je Bulj. Potom je prozvao sve redom na odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o autobusu u vlasništvu Mate Jujnovića kojem Splitsko-dalmatinska županija i dalje daje koncesiju da prevozi učenike, kazao je Bulj pitajući zašto se dopušta da se djeca prevoze, kako je ustvrdio, u karamboliranim i starim vozilima.

"Ako inspektorat ne radi svoj posao, ako župan ne radi svoj posao, ako Butković ne radi svoj posao, ja ću blokirati autocestu", priprijetio je. Potom je upitao: "Što radi inspektorat, što radi Splitsko-dalmatinska županija, nitko ništa ne poduzima", rekao je Bulj. Najavio je i da neće dopustiti tim autobusima da izađu s kolodvora dok institucije "ne odrade svoj posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, i u četvrtak se zapalio školski autobus. Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Monte Zaro iz Pule bili su na izletu u Krapini kad je na parkiralištu Muzeja krapinskih neandertalaca došlo do požara na njihovom autobusu, objavo je Regional Express. Incident je prijavljen Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj u četvrtak 10:56 sati. Policija je potvrdila događaj, naglasivši da nema ozlijeđenih, što je najvažnije. U trenutku izbijanja požara učenici i njihovi učitelji nalazili su se u blizini autobusa. Uzrok požara još nije poznat, a istražitelji i vatrogasci su izašli na terenu kako bi utvrdili što je dovelo do ovog incidenta. 

POGLEDAJTE VIDEO Provjerili smo kako funkcionira nova HAC-ova aplikacija za vozače: 'Cijena je nešto manje od 70.000 eura'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo