MINISTRICA OBRAZOVANJA NAJAVILA VELIKE PROMJENE: / Smjenjuje Vican s mjesta predsjednice Povjerenstva. No, hoće li premijer pristati na njezinu zamjenu?

Image

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak gostujući na RTL televiziji otkrila je koje sve novosti počinju s početkom nove školske godine.

4.9.2017.
8:09
VOYO logo

Ministrica Divjak, između ostalog, je najavila da će roditelji djece s posebnim potrebama dobiti pomoćnike u nastavi te da je sve spremno za početak mjere koja uključuje dodatnu edukaciju asistenata kao i rješavanje pitanja prijevoza.

Najavila je i veliku novost, a to je da bi premijer Andrej Plenković mogao biti na čelu Povjerenstva za provedbu reforme obrazovanja. Ovakvu odluku, kazala je ministrica, donijela je nakon što je ispitala mnijenje svojih studenata na fakultetu u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da ukoliko je premijer na čelu Povjerenstva to daje posebni značaj reformi i strategiji', rekla je Divjak te potom kazala da treba pričekati da postojeće povjerenstvo odradi svoj posao, pa će se tek onda vidjeti podržava li premijer njezinu odluku da Dijana Vican odstupi ili da ostane članicom Povjerenstva.

'Najvažniji je zaključak da iduće godine idemo s pilot-projektom izvođenja kurikularne reforme. Što se organizacije tiče najvažnije je osigurati da reforma ide glatko, da onaj koji donosi odluke je u stanju i osigurati resurse i provesti odluke u djelo', poručila je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100 dana na čelu Ministarstva

Na pitanje je li zadovoljna svojim radom od preuzimanja funkcije na čelu Ministarstva obrazovanja, ministrica je kazala da je ipak 'posao na fakultetu ono što ona voli'.

'Taj posao na fakultetu me stvarno ispunjava, ali ovaj posao ministrice je stvarno važan i potpuno drugačiji', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da bi kao peta ministrica u samo tri godine, ona mogla biti ta koja će obrazovnu reformu provesti do kraja.

'Ono što sada imamo je obrazovanje koje je prepoznato kao važna središnja tema, i ova koalicija je oformljena oko obrazovanja',kazala je Divjak za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo