sprdnje na društvenim mrežama / Ministri o HDZ-ovom programu: 'Tresla se brda, rodio se miš - HDZ-ov program veliko je niš!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je HDZ-ova obećanja o povećanim izdvajanjima iz državnog proračuna s upozorenjem da proračun radi po sistemu spojenih posuda - ako negdje dodate, drugdje morate oduzeti

1.10.2015.
11:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nekoliko ministara u četvrtak je negativno komentiralo HDZ-ov gospodarski program ustvrdivši kako se radi o nabrajanju ciljeva bez navođenja mjera kojima se oni namjeravaju ostvariti, pa je program zapravo "velika nula".

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić rekao je novinarima pred Banskim dvorima kako se radi o 'šturom' programu iz kojega se ne vidi kakvu ekonomsku politiku misli voditi HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što sam čuo je ništa, to je jedna velika nula", ustvrdio je Grčić dodavši kako se u programu "postavljaju veliki ciljevi, a nigdje nema instrumenata" za njihovo ostvarenje.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš kaže da je iznenađena što u HDZ-ovom programu piše da će se građevinska dozvola dobiti u roku pet dana, a već sada se u nekoliko županija ona može dobiti za sat vremena ili jedan dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je njezino ministarstvo već reklo sve o spajanju zemljišnih knjiga i katastra, pa se kod HDZ-a radi o 'nekakvom ponavljanju'. Nagledali smo se dosad predizbornih obećanja, a ja bih voljela da građani vjeruju stvarnim brojkama i onome što je napravljeno, kaže Mrak Taritaš.

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je HDZ-ova obećanja o povećanim izdvajanjima iz državnog proračuna s upozorenjem da proračun radi po sistemu spojenih posuda - ako negdje dodate, drugdje morate oduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već 25 godina gledamo što HDZ radi, pa im želim puno uspjeha u planu da podignu mirovine i plaće", ironično je poručio Matić. No, dodao je, ono što HDZ namjerava nekima dati, oduzimat će onima koje smatra nepodobnim Hrvatima i onima koji bi javno kritizirali neke stvari iz hrvatske politike u proteklih 25 godina.

Radi se o listi želja, a narod neka procijeni i ako se tako opredijeli - nekima će biti dobro, rekao je Matić, te na novinarski upit kome će biti dobro odgovorio: "Zna se". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić novinarima je samo dobacio kako je HDZ-ov gospodarski program 'loš seminar iz loše ekonomske škole'.

SDP je na svojim službenim profilima društvenih mreža iz minute u minutu počeo nizati statuse u kojima su s notama ironije i sarkazma komentirali izjave Tomislava Karamarka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić cijeli je skup prokomentirao u pjesničkom tonu: "Tresla se brda, rodio se miš - HDZ-ov program veliko je niš!'

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo