oglasili se priopćenjem / Ministarstvo pravosuđa o uhićenim BBB-ima: 'Odluku o predaji donosit će nadležna pravosudna tijela'

Image
Foto: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Nadležne službe Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova obavijestile su Ministarstvo pravosuđa i uprave o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti

23.9.2023.
15:58
KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL
VOYO logo

Grčko pravosuđe je Europskim uhidbenim nalogom zatražilo uhićenje desetorice pripadnika navijačke skupine BBB, a policija je zasad uhitila njih devetero.

Petorica su uhićena u petak, te su dovedeni u sjedište krim policije PU Zagrebačke, nakon čega su dovedeni na Oranice pritvorskom nadzorniku. Policija prema njima nije provodila nikakvu istragu, već je postupala po Europskom uhidbenom nalogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo pravosuđa objavilo je priopćenje o slučaju. Prenosimo ga u cijelosti:

Nadležne službe Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova obavijestile su Ministarstvo pravosuđa i uprave o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti.
Obavijest je Ministarstvu pravosuđa i uprave dostavljena na znanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PO NALOGU GRKA /

VIDEO Pogledajte dovođenje BBB-ovca na ispitivanje u ŽDO. Policija uhitila devetoricu

Image
PO NALOGU GRKA /

VIDEO Pogledajte dovođenje BBB-ovca na ispitivanje u ŽDO. Policija uhitila devetoricu

Hrvatska policija, sukladno proceduri, o tome je obavijestila Državno odvjetništvo Republike Hrvatske radi eventualnog postupanja mjera i radnji iz nadležnosti DORH-a. Prema zaprimljenoj obavijesti nalozi su povezani s navijačkim neredima iz kolovoza o čemu nadležna grčka tijela, prema dostupnim informacijama, još uvijek provode istragu. U postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje.

Eventualnu odluku o postupanju sukladno izdanoj obavijesti odnosno mogućoj predaji donosit će nadležna pravosudna tijela. Nadležna tijela nastavit će surađivati s grčkim tijelima, a Vlada Republike Hrvatske će, kao i do sada, u ovom postupku iz svojeg djelokruga nastaviti poduzimati mjere kako bi hrvatskim državljanima bila osigurana sva prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pogledajte dovođenje BBB-ovca na ispitivanje u ŽDO. Policija uhitila devetoricu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo