jasno i glasno /

Ministarstvo kulture: 'Ugostiteljske kućice na Stradunu nisu primjerene, one narušavaju povijesni integritet glavne ulice grada'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podsjećaju kako je isti zahtjev i prošle godine dobio negativno mišljenje

6.11.2016.
9:06
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo kulture priopćilo je u subotu da  postavljanje kućica u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost na prostoru Straduna u središtu Dubrovnika nije primjereno, jer se ''time narušava ne samo povijesni integritet glavne ulice grada već dolazi do cijeloga niza tehničkih i higijenskih problema''.

Priopćenje na stranicama Ministarstva objavljeno je nakon što je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji na novinare u subotu ujutro poručio kako otkazuje održavanje Zimskog festivala zbog, kako je kazao još uvijek formalno nezaprimljene, odluke Ministarstva da zabrani ugostiteljske kućice na Stradunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Slijedom niza izjava i napisa kako je ove godine Ministarstvo kulture zabranilo postavljanje adventskih kućica na Stradunu, napominjemo da je po zaprimanju sve dostavljene dokumentacije održan sastanak s predstavnicima stručnih službi i pročelnicom Konzervatorskoga odjela u Dubrovniku na kojem su analizirani i razmotreni svi pozitivni, ali i negativni tehnički aspekti predmetne intervencije na prostoru Straduna. Predstavnici stručnih tijela usuglasili su se, kao i prethodnih godina, da postavljanje kućica u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost na prostoru Straduna nije primjereno jer se time narušava ne samo povijesni integritet glavne ulice grada već dolazi do cijeloga niza tehničkih i higijenskih problema na koje upozoravaju i sami stanari, ali i vlasnici i korisnici okolnih poslovnih prostora'', ističe se u priopćenju Ministarstva.

Podsjećaju kako je isti zahtjev i prošle godine dobio negativno mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zahtjev za postavljanjem kućica na Stradunu i u 2015. godini dobio je, dakle, negativno mišljenje stručnih tijela. Ista su tijela ove godine, na temelju dostavljene dokumentacije i urbanističkih analiza, predložila alternativne lokacije za organizaciju i smještaj kućica u kojima se tijekom Zimskoga festivala u Dubrovniku obavlja ugostiteljska djelatnost'', zaključuju iz Ministarstva kulture.

U sklopu dubrovačkog Zimskog festivala, ove godine na Stradunu je trebalo biti postavljeno 16 ugostiteljskih i isto toliko montažnih kućica za obavljanje trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo