Nasljednik Dalić? / Ministar za svako ministarstvo: Tomislav Ćorić već je promijenio dva ministarstva, može i treće

Ako prihvati i novi, treći posao u ovoj vladi - neće mu baš sve biti nepoznato. Jer njegovo bivše Ministarstvo rada i potencijalno buduće Ministarstvo gospodarstva nalaze se na istoj adresi

15.5.2018.
22:18
VOYO logo

Andrej Plenković još nije predahnuo od zadnje potrage za nasljednikom Ante Ramljaka a već je u novoj potrazi za nasljednikom Martine Dalić a za njega će mu u Saboru opet trebati svaki glas.

Konzultacije na svim razinama trajale su cijeli dan, prvo uži kabinet Vlade, potom sastanak s koalicijskim partnerima i Fabrisom Peruškom a potom i na Klubu zastupnika HDZ-a. Ipak nakon cijelog dana, sretni dobitnik funkcije potpredsjednika Vlade za gospodarstvo još se ne zna, uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a Plenković nam je kazao da će se znati idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da će premijeru najjednostavnije rješenje za funkciju Martine Dalić ipak biti Tomislav Ćorić, aktualni ministar energetike. On je ionako već promijenio dva ministarska mjesta pa mu ni treće neće biti problem.

Cijelog dana novinari pred Vladom uglavnom su ponavljali isto pitanje… "Znamo li tko je nasljednik Martine Dalić?" - "Ne, nismo o tome pričali. Nismo zaista o tome razgovarali", odgovarali su ministri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Ćorić bio je ministar rada pa je u međuvremenu postao ministar energetike i zaštite okoliša, dakle nije neizgledno da sad ponovno promijeni resor. Da to nije neizgledno smatraju i koalicijski partneri…

Ako je iznutra - logično je da to bude Ćorić", rekao je Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - reformisti. "Pa Tomislav Ćorić mi je prihvatljiv, kao ugledni profesor s ekonomije i tako dalje", kazao Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38-godišnji Tomislav Ćorić trenutno je najmlađi ministar u Vladi. Rođen u Metkoviću, magistrirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je i radio kao docent na Katedri za financije.

Kaoo neovisni stručnjak često je komentirao aktualne gospodarske teme, ovako za vrijeme Milanovićeve Vlade: "Gospodarstvo jednostavno iz mjeseca u mjesec ulazi u sve dublju recesiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme Karamarka, 2014. postao je šef HDZ-ova Odbora za financije. Odradio je kratki mandat 8. saziva Sabora, pa ušao u Plenkovićevu Vladu.

I tamo je bio kratko. Krešimir Sever sjeća ga se s pregovora o minimalnim plaćama te vraćanju dugova zaposlenima u javnim i državnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman za razgovore, bio je spreman i komunikativan u tome pravcu. Želio je poslušati, na kraju je imao uvijek i nekakve svoje stavove oko toga, dolazio je na sastanke pripremljen", kazao nam je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata

A kad je Plenković razriješio Mostove ministre Ćorić je dobio novo ministarstvo. Ono zaštite okoliša i energetike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vremena dok su bili kolege u Vladi - Dobrović ga pamti kao smirenog, staloženog, obrazovanog. No onim što je napravio kad ga je naslijedio - nije nimalo impresioniran. 

"Međutim, očito je to čovjek od iznimnog povjerenja premijera Plenkovića jer je obnašao jedno ministarsko mjesto, začas je došao na moje mjesto, a mogao bi vrlo lako završiti na trećem. Dakle čovjek od povjerenja za stranačke stvari. Što se tiče rada u ministarstvu ja doista mislim da se neće vidjeti neki trag za njim", kazao nam je Slaven Dobrović iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sam Ćorić poslijepodne je rekao što misli o novootvorenom radnom mjestu. 

"Pa ja sam siguran da ćete se složiti sa mnom ako doživljavate ozbiljno ove teme koje smo sada naveli poput Petrokemije, poput Agrokora, da ne postoji nitko tko je u ovom trenutku oduševljen pozicijom ministra gospodarstva RH."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako prihvati i novi, treći posao u ovoj vladi - neće mu baš sve biti nepoznato. Jer njegovo bivše Ministarstvo rada i potencijalno buduće Ministarstvo gospodarstva nalaze se na istoj adresi. Tek bi morao promijeniti kat.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo