MINISTAR O PRIJETNJAMA NOVINARU: / 'Nisam prijetio, samo sam ga molio da kritizira mene, a moju obitelj ostavi na miru'

Image

'Naglašavam, nisam prijetio ni u kom slučaju.

4.6.2018.
12:35
VOYO logo

"Nisam prijetio, ja nikada nisam prijetio novinarima. Podsjetit ću vas da sam tijekom Domovinskog rata bio jedan od vojnika koji je novinaru davao krv i spasio mu život. Ja nikada ne prijetim". Kazao je ministar Tomo Medved komentirajući prijavu policiji koju je tijekom vikenda protiv n jega podnio novinar Indexa Vojislav Mazzocco.

Ističući kako je uvijek sklon preispitivanju svojih odluka te dostupan medijima, Medved je kazao kako je novinara samo zamolio da mu obitelj ostavi poo strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam kroz kontakt koji mi je bio dostupan zamolio poštovanog gospodina da se kritički osvrće prema meni i mom poslu, molio sam ga da ostavi obitelj po strani, odnosno da se ne osvrće na moje članove obitelji", kazao je Medved, a prenio N1.

Image
SKANDALOZNE PRIJETNJE MINISTRA MEDVEDA NOVINARU: /

'U meni će se probuditi vojnički duh'

Image
SKANDALOZNE PRIJETNJE MINISTRA MEDVEDA NOVINARU: /

'U meni će se probuditi vojnički duh'

Pitanje ringa

"Ring" koji je spomenuo tijekom razgovora s Mazzoccom, Medved je kaže, spominjao "u smislu mene i moje dužnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto ga je onda Mazzocco prijavio zbog prijetnji, kaže: "To je njegovo pravo i ne sporim to pravo. Naglašavam, nisam prijetio ni u kom slučaju. Pozvao sam da kritički prati što radim, mene, moje odluke i ustanovu koju predstavljam, samo sa zamolbom da se usmjeri prema meni, a ne zadire u članove moje obitelji i mislim da je to korektno."

Potom je dodao: "Ako ćemo promatrati prezimena, zar bih trebao zabraniti svom djetetu javljanje na natječaje? Minimum korektnosti je pitati. Ja sam se javio i rekao da u tome nisam sudjelovao. Vrlo korektno sam rekao da u tome nisam sudjelovao i da nemam veze sa zapošljavanjem mog djeteta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavka

Govoreći o ostavci kazao je kako oporba ima pravo tražiti je, a da će on kad ne bude bio u stanju obnašati funkciju s nje i odstupiti. "Sve dok smatram da svojim sposobnostima mogu doprinijeti radu ovog ministarstva, ja ću svoj posao obavljati", dodao je.

Index je objavio da je Medved u nedjelju oko 14,45 sati nazvao novinara i prijetio mu zbog Mazzoccove priče "o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete ući ćemo u ring", rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh", objavio je Index.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo