novi problemi za premijera / Ministar Miljenić uhvaćen: s trenerom judo kluba razgovarao o zapošljavanju njegove kćeri

Novi problemi za premijera s njegovim ministrima. On se ne izjašnjava o tajnoj snimci na kojoj ministar pravosuđa Orsat Miljenić s trenerom judo kluba iz Požege razgovara o zapošljavanju njegove kćeri, ali reakcije stižu sa svih strana. Svi čekaju baš reakciju predsjednika Vlade

18.5.2015.
18:57
VOYO logo

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić ne izjašnjava se o tajnoj snimci na kojoj s trenerom judo kluba iz Požege razgovara o zapošljavanju njegove kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li u ovom razgovoru ministar Miljenić obećao da će zaposliti kćer svoga poznanika, trenera judo kluba iz Požege na natječaju za 140 pravosudnih policajaca? 

Orsat Miljenić: Ajde gledajte oglase i ako nešto bude vi ćete mi signalizirati, a ovo za pravosudnu policiju će ići veliko zapošljavanje.
Dane Milobara: To će ići uskoro? 
Orsat Miljenić: Čim ovaj odobri, ja se nadam da će od lipnja ići oglasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tri dana nakon objave snimke ministar odbija objasniti o čemu je riječ. No, u nastavku razgovora on i njegov sugovornik opovrgavaju da su dogovorili zapošljavanje.

Orsat Miljenić: Koju je završila školu?
Dane Milobara: Ona je ekonomist.
Orsat Milljenic: Kako se zove?
Dane Milobara: Katarina Milobara Skeledžić se preziva.
Orsat Miljenić: Ok, ajde ovako, neka ode vidjeti ima li koji oglas za probaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za oporbu - ovo je dovoljno da ministar podnese ostavku. 

Bivša Miljenićeva kolegica Mirela Holy morala je napustiti Vladu zbog e-maila u kojem se zauzela za radno mjesto supruge SDP-ovca: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"…Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu…" pisalo je u spornom mailu.

Ukoliko je doista točno i on daje nekakve naznake da će pomoći u zapošljavanju te djevojke, onda bi premijer trebao zatražiti očitovanje ministra pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njezine smjene premijer je odlučno poručio.

"Postavili smo određene standarde ponašanje kojih ćemo se držati", rekao je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ma kakav standard – poručuju nevladine udruge.

"Ljestvice nema zbog toga što se u Hrvatskoj na raznim situacijama za iste greške snose različite sankcije", rekla je Davorka Budimir, predsjednica Transparency Internationala Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno - i ako je kći ovog oca imala imalo šanse za posao bez njegove intervencije - sada ga sigurno neće dobiti. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo