Ministar Matić platio kaznu ravnatelju koji je branio učiteljicu

12.6.2013.
22:14
VOYO logo

"Iz ministarstva nas nitko nije kontaktirao. Nisu zvali ni mene ni napadnutu kolegicu. Barem da su poslali telegram podrške roditeljima i djeci koji su preživjeli šok. To me rastužuje", kazao je ravnatelj Tešija. Podsjetimo, Tešija je zaradio prijavu zbog remećenja javnog reda i mira jer pokušao zaštititi učiteljicu od napada jednog bijesnog roditelja.

'Odrezana' kazna iznosi 283 kune, a nakon što je udruga 'Nastavnici organizirano' priopćila da će platiti kaznu, preduhitrio ih je ministar branitelja Predrag Matić. Naime, kako je otkrio ravnatelj Tešija, ministar Matić mu je poslao pismo podrške i u njemu 300 kuna za kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je velika, ljudska gesta", kazao je Tešija.

'Dugoročno poštovanje ima onaj koji dijeli pošteno'

Inače, o cijelom se incidentu oglasila i udruga 'Nastavnici organizirano', s pozivom hrvatskim prosvjetarima da se ne daju uplašiti ovim skandalom i da nastave raditi svoj posao što bolje i profesionalnije mogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da je poklanjanje ocjena prvi čin kojim se mlade naraštaje uvodi u svijet korupcije i, kako ih se nauči u školi, tako će se ponašati i ubuduće. Uvijek je teško držati se vlastitih kriterija, a još teže ako je okolina ogrezla u moljakanje i hvatanje prečica, ali iskustvo je pokazalo: dugoročno poštovanje ima ne onaj koji poklanja, nego onaj koji dijeli pošteno", naveli su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo