Odluka Povjerenstva /

Ministar Kujundžić: Država će pronaći novac za svako dijete u Klaićevoj kojem lijek može pomoći

Povjerenstvo je nakon sastanka poručilo da će pojedinačno analizirati svaki slučaj jer se radi o lijeku koji je Europska agencija za lijekove odobrila tek prošlog mjeseca i to pod iznimnim okolnostima.

19.6.2017.
22:30
VOYO logo

Svako dijete kojem lijek može pomoći - dobit će ga, i država će za to pronaći novac. Tako nam je ministar zdravstva Milan Kujundžić objasnio odluku posebnog Povjerenstva koje je danas odlučivalo o sedmero djece iz Klaićeve bolnice.

Boluju od rijetke vrste tumora, neuroblastoma, a lijek koji povećava šanse za preživljenje je preskup. S djecom i njihovim roditeljima solidarizirala se cijela Hrvatska.

Premijeru je predana peticija s 30 000 potpisa građana koji traže da država pronađe potrebnih 10 milijuna kuna. Povjerenstvo je nakon sastanka poručilo da će pojedinačno analizirati svaki slučaj jer se radi o lijeku koji je Europska agencija za lijekove odobrila tek prošlog mjeseca i to pod iznimnim okolnostima. Ministar zdravstva nam je u telefonskom razgovoru objasnio da će liječnici dobro analizirati svaki slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo