Ministar financija konačno ima dvije dobre vijesti za nas

Nakon povratka s godišnjeg odmora - u Vladi su počeli pripremati rebalans proračuna, ali i poteze kojima bi pokrenuli gospodarstvo.

19.8.2014.
13:01
VOYO logo

Ministar financija Boris Lalovac najavio je smanjenje plaća u državnom i javnom sektoru. No s druge strane najavljuje i porezno rasterećenje za srednji sloj. Povećao bi se neporeziv dio primanja što bi na kraju moglo dovesti do većih plaća. Izradit će se i paket mjera za 150 tisuća blokiranih građana.

Očito da će Vlada - nakon što porezni pritisak nije dao rezultata - pokušati ostvariti gospodarski rast - jačanjem potrošnje građana. 'Nastojat ćemo smanjiti porezno opterećenje i za građane i za gospodarstvo i na taj način proširiti poreznu bazu da više ljudi sudjeluje u plaćanju poreza kako bismo dobili pozitivan efekt na proračun', izjavio je za HRT Lalovac. Dodao je kako je 31 milijarda kuna prevelik iznos u šestoj godini recesije - neće biti linearnog smanjivanja plaća, ali će se taj sustav morati preispitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove najave komentirao je bivši ministar financija Ivan Šuker (HDZ). 'Ovo je prije svega priznanje da su vodili totalno krivu poreznu politiku - nakon pogreške s PDV-om, pa sa smanjenjem i povećanjem zdravstvenog doprinosa, sada priznaju da su bili u krivu i glede poreza na dohodak', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo