Još ta jedna dozvola /

Ministar Butković za RTL obećava: 'Žičara će krenuti s radom uskoro, kroz nekoliko dana mijenjamo pravilnik i...'

Bliži se dan kada će jedna od najskupljih žičara u Europi početi s radom

20.12.2021.
20:30
VOYO logo

Zagreb je sve bliži novoj atrakciji, sljemenskoj žičari. Paradoks je što stoji i ne prevozi putnike na Sljeme jer nema tek jednu dozvolu, onu za buku.

Ministar prometa Oleg Butković za RTL tvrdi: "Žičara će krenuti s radom uskoro, kroz nekoliko dana bit će izmijenjen Pravilnik kojim se određuje koliko žičara smije biti glasna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliži se dan kada će jedna od najskupljih žičara u Europi početi s radom! Javna rasprava o izmjenama Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke je gotova, a susjedi u Gračanima kažu: dosta buke, pustite je da radi kako bi se počela isplaćivati.

Image
Oštro o CIOS-u /

Tomašević izabrao novi kadar: Marko Bogdanović novi je direktor ZET-a, Martina Jurišić nova pročelnica ureda gradonačelnika

Image
Oštro o CIOS-u /

Tomašević izabrao novi kadar: Marko Bogdanović novi je direktor ZET-a, Martina Jurišić nova pročelnica ureda gradonačelnika

Dan početka rada žičare sve je bliži

"Svi su naravno više za to da to počne raditi, nadamo se da to nije kraj ove priče jer početkom rada i puštanjem u promet treba nastojati i probleme koji ostaju rješavati. Ona je već mogla biti aktivna tih godinu i pol dana i mogla je nesmetano raditi jer nije ni jedan projekt rađen da bi bio od značaja zašto je stajala godinu i pol dana", kaže Karell Bisić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zdravstva sada mora pregledati sva 43 komentara i na temelju toga izmijeniti Pravilnik u koji bi se dodala odredba "žičara u naselju" koja danju ne bi smjela biti glasnija od 65, a noću 50 decibela.

"U tijeku je analiza zaprimljenih primjedbi te nakon njezina završetka slijedi upućivanje Uredu za zakonodavstvo", priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

Kako doznajemo, sve bi trebalo biti gotovo za nekoliko dana. Izmjene Pravilnika dogovorene su još početkom mjeseca na sastanku gradonačelnika Tomaševića, predstavnika Ministarstva zdravstva, Državnog inspektorata i ministra prometa Olega Butkovića koji tvrdi, posao je pri kraju!

"Idemo prema samom kraju tako da evo, vjerujem da će to biti što prije. Ona će nakon izmjene Pravilnika i nakon tehničkog pregleda biti otvorena za sve građane", rekao je ministar Butković.

Prođe li cijela ova procedura bez poteškoća, žičara bi trebala raditi već početkom siječnja kad će se na Sljemenu održati Snježna kraljica. Čim Pravilnik bude donesen, Grad mora pozvati Državni inspektorat u tehnički pregled, a oni će izdati i zadnju dozvolu koja nedostaje, onu za buku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li moglo ranije, čujte, nije moglo ranije jer je i sam Grad morao raditi neke radove i intervenirati zbog buke, tako da Državni inspektorat je imao nekih primjedbi, a i tehnički nadzor i struka je rekla da se neke stvari moraju dodatno napraviti", tvrdi ministar mora prometa i infrastrukture.

Dan početka rada žičare sve je bliži, a cijena vožnje i dalje je nepoznanica. U jednom od elaborata stoji 50 kuna po osobi, ali iz Grada su već uvjeravali kako je ta cijena okvirna. Novi direktor ZET-a ima zadatak napraviti cjenik. Kako doznajemo Grad će sufinancirati dio karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo