MINISTAR BRANITELJA OSUDIO MILANOVIĆA ZBOG IZJAVE U JASENOVCU: / 'Obezvrijedio je žrtvu hrvatskih branitelja'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Odavanje počasti žrtvama totalitarnog režima u Jasenovcu nikako nije trebao biti povod kako bi se istovremeno obezvrijedile žrtve velikosrpske agresije', kaže Medved

23.4.2020.
9:48
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon HVIDRA-e, jučerašnju Milanovićevu izjavu iz Jasenovca osudio je i ministar branitelja Tomo Medved. Podsjetimo, Milanović je za HOS-ovu ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko u Novsku, rekao: "To treba maknuti, baciti negdje. To nema veze s Domovinskim ratom", ističe.

Image
HVIDRA NAPALA MILANOVIĆA ZBOG IZJAVE U JASENOVCU: /

'Njemu ništa nije sveto'

Image
HVIDRA NAPALA MILANOVIĆA ZBOG IZJAVE U JASENOVCU: /

'Njemu ništa nije sveto'

"Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod 'ZDS' borio samo za Hrvatsku mora znati da se borio i za NDH te pod potpuno krivim geslom", istaknuo je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osudile su ga udruge dragovoljaca, zastupnik Miro Bulj, a sada i ministar branitelja Tomo Medved.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U povodu 75. obljetnice proboja iz ustaškog logora Jasenovac, kao i prošlih godina, jučer je Vlada RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem odala počast svim nevinim žrtvama.

Izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je poručio da spomen-ploču za 11 poginulih hrvatskih branitelja "treba maknuti i negdje baciti", najoštrije osuđujem jer se time obezvrjeđuje žrtva hrvatskih branitelja, pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga, kao i njihov doprinos stvaranju slobodne i suverene Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski narod koji nam je dao povjerenje očekuje od nas da pridonosimo smanjivanju podjela u društvu, vodimo politiku utemeljenu na pijetetu prema žrtvama te njegujemo kulturu sjećanja. Ističem da neutemeljena stigmatizacija hrvatskih branitelja ne može biti službeni stav Republike Hrvatske.

Odavanje počasti žrtvama totalitarnog režima u Jasenovcu nikako nije trebao biti povod kako bi se istovremeno obezvrijedile žrtve velikosrpske agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nošeni ljubavlju prema domovini, hrvatski branitelji (pripadnici MUP-a, ZNG-a – HV-a, HOS-a, dragovoljačkih postrojbi) branili su hrvatsku slobodu od velikosrpskog agresora, pobijedili u Domovinskom ratu i bez njih danas ne bi bilo Republike Hrvatske niti njezinih institucija.

Stoga je neprihvatljivo hrvatske branitelje povezivati s totalitarnim režimom. Posebno je neprihvatljivo prema poginulim pripadnicima HOS-a, prema onima čija tijela u potrazi za nestalima i danas pronalazimo u skrivenim grobovima, mrtve i napuštene. Neprihvatljivo je i prema njihovim obiteljima, od kojih mnogi ni danas ne znaju sudbinu svojih najmilijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 700 pripadnika HOS-a živote je dalo za Hrvatsku, a izgovorene riječi uvreda su njima i članovima njihovih obitelji. Kao hrvatski branitelj i ministar hrvatskih branitelja, uvijek ću braniti dostojanstvo poginulih u Domovinskom ratu, koji su za Hrvatsku dali sve", poručio je Medved.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo