Stravično /

Ministar Aladrović o slučaju pretučene djevojčice: 'Reagirali smo odmah. Imamo probleme u domeni socijalne skrbi'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u povodu slučaja teškog ozljeđivanja dvoipolgodišnje djevojčice

3.4.2021.
12:55
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u subotu je dao izjavu vezano uz rezultate upravnog nadzora Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

U povodu slučaja teškog ozljeđivanja dvoipolgodišnje djevojčice, za čiji se živote bore liječnici, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u petak je poslalo izvanredni upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao otac i ministar izražavam žaljenje. Mi kao Ministarstvo reagirali smo u četvrtak izdvajanjem ostale djece i obitelji i pokrenuli upravni i stručni nadzor. Upravno vijeće razriješilo je ravnatelja Centra. Očekujemo da ćemo u utorak dobiti rezultate stručnog nadzora kako bi se razgovoralo o dodatnim odgovornostima. Imamo strukturne probleme ali ćemo ih otkloniti. Centralizirat ćemo poslovanje centara kako bi se ovakvi slučajevi izbjegli", kazao je ministar.

Najavio je kako će se obiteljski centri odvojiti od centara za socijalnu skrb te osnivanje povjerenstva za podnešenje primjedbi na rad centara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić i službeno je smijenjen. Nova v.d. ravnateljica je Marija Jugović, dosadašnja pravnica u Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Podsjetimo, roditelji djevojčice, 27-godišnjak i 24-godišnjakinja u petak navečer su predani pritvorskom nadzorniku. Majka ozlijeđene curice privedena je u subotu na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Otac bi trebao biti priveden naknadno. Nakon ispitivanja, istražni sudac Županijskog suda donijet će odluku o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo