MILOŠEVIĆ (SDSS) I BAUK (SDP) O KOMEMORACIJI U JASENOVCU: / 'Nisu ispunjene pretpostavke za jednu kolonu. Ništa se nije promijenilo'

Image

Na državnoj komemoraciji u Jasenovcu, kako su potvrdili u utorak, neće sudjelovati predstavnici Srpskog narodnog vijeća te Koordinacije židovskih općina

20.3.2019.
15:04
VOYO logo

Saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević izjavio je u srijedu uoči sastanka koalicijskih partnera da podržava odluku organizacija naroda žrtava Jasenovca da se ne priključe državnoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu jer nisu ispunjenje pretpostavke za jednu kolonu.

"Mislim da nisu ispunjene sve pretpostavke za jednu kolonu, jedna kolona je želja svih nas", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NI SRBI NEĆE S PLENKOVIĆEM U JASENOVAC: /

'Ništa nije napravljeno da se zaustavi negiranje genocida'

Image
NI SRBI NEĆE S PLENKOVIĆEM U JASENOVAC: /

'Ništa nije napravljeno da se zaustavi negiranje genocida'

'Ništa se nije promijenilo što bi promijenilo odluku'

Dodao je da misli da je to bitno i važno za mentalno zdravlje hrvatskog društva, ali da bi se to dogodilo, moraju biti ispunjene pretpostavke.

Na državnoj komemoraciji u Jasenovcu, kako su potvrdili u utorak, neće sudjelovati predstavnici Srpskog narodnog vijeća te Koordinacije židovskih općina. Prema najavama, organizacije naroda žrtava Jasenovca održat će komemoraciju u petak, 12. travnja, dok će državna komemoracija biti održana 14. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u srijedu je novinarima izjavio da nije iznenađen da predstavnici manjinskih zajednica i antifašista već treću godinu za redom ne žele sudjelovati u službenoj državnoj komemoraciji u Jasenovcu.

"U stavu Vlade i državne vlasti nije se ništa promijenilo prema tim pitanjima što bi promijenilo njihovu odluku tako da me to ne iznenađuje“, komentirao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bauk o počasnom doktoratu za Bandića

Osvrnuo se i na prijedlog dodjele počasnog doktorata Milana Bandiću, rekavši da je to "na tragu kretanja u rangu Sveučilišta u Zagrebu u zadnjih nekoliko godina tako da je to jedna logična odluka“.

Upitan je li u redu da je uskoro ponovni član SDP-a Ivo Josipović podržao dodjelu počasnog doktorata Bandiću, Bauk je odgovorio: "Lagao bih vas kad bih rekao da nisam bio iznenađen. Nisam ulazio u razloge koje je obrazložio. Napisao je javno što misli i neću dalje javno polemizirati s bivšim ili budućim članovima moje stranke. Josipović je sveučilišni profesor i dopuštam da o stvarima koje se tiču Sveučilišta zna više od mene pa onda neću ulaziti u polemiku u tom smislu", kazao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je jučer za N1 izjavio da ne bi imao ništa protiv da se Bandiću dodijeli počasni doktorat, pripisujući mu u zasluge izgradnju Muzičke akademije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo