MILIJAN BRKIĆ I MIRO KOVAČ ODLAZE U POVIJEST HDZ-a: / Mjesto na listama planiraju dati bivšoj ministrici i Plenkovićevu provokatoru

Image
Foto: Pixsell

Za kandidate na HDZ-ovim listama za parlamentarne izbore nisu prijavljeni Milijan Brkić i Miro Kovač, a u petoj izbornoj jedinici bi svoje mjesto mogli dobiti Gabrijela Žalac i Stevo Culej

28.5.2020.
12:46
Pixsell
VOYO logo

Rezultati unutarstranačkih izbora u HDZ-u naslutili su, a izborne liste potvrdile, kako su bivši zamjenik šefa HDZ-a, Milijan Brkić i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač otpisani. Naime, oni nisu ušli niti na širi popis zagrebačkog HDZ-a, koji je u središnjicu stranke poslao svoje prijedloge kandidata za izborne liste, doznaje Jutarnji. Nisu se našli čak ni na popisu svojih matičnih stranačkih organizacija u Stenjevcu i Donjem Gradu.

Iz Zagreba je u "centralu" odaslano čak 51 ime. Uz premijera Andreja Plenkovića tu su glavni tajnik stranke i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministri sa zagrebačkom adresom Tomo Medved, Marko Pavić, Tomislav Ćorić, Vili Beroš, Josip Aladrović, Gordan Grlić Radman i Nina Obuljen Koržinek, bivši ministar obrane Damir Krstičević te glavni državni inspektor Andrija Mikulić i Vladin glasnogovornik Marko Miličić. Na popisu je i čovjek na kojeg u HDZ-u ozbiljno računaju u budućnosti - Krunoslav Katičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je kao državni tajnik (u Ministarstvu državne imovine) nedavno imenovan zamjenikom glavnog tajnika stranke, prilično sam siguran da će biti na listi HDZ-a u jednoj od izbornih jedinica na parlamentarnim izborima i da će kroz dogledno vrijeme zamijeniti Gordana Jandrokovića na mjestu glavnog tajnika HDZ-a. Pretpostavljam da će Jandroković, ako HDZ, naravno, pobijedi na izborima, ili još jednom biti šef Sabora ili će u Vladu", potvrdio je izvor iz HDZ-a.

Image
HDZ GRADA ZAGREBA POSLAO POPIS IMENA ZA IZBORNE LISTE: /

Miro Kovač i Milijan Brkić nisu na njemu...

Image
HDZ GRADA ZAGREBA POSLAO POPIS IMENA ZA IZBORNE LISTE: /

Miro Kovač i Milijan Brkić nisu na njemu...

Iznenađenja u Slavoniji

Neslužbeno se doznaje i da bi, osim spekulacija da će listu u petoj izbornoj jedinici (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija) nositi nestranački ministar financija Zdravko Marić, uz ministre Aladrovića i Marija Banožića, na popisu 14 imena koje će građani moći zaokružiti na izborima moglo naći mjesta za bivšu ministricu regionalnog razvoja Gabrijelu Žalac i nacionalistički orijentiranog Stevu Culeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam potvrditi da je točna vaša informacija da su Žalac i Culej na širem popisu prijedloga kandidata i kandidatkinja koje je HDZ-ova organizacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji uputila u središnjicu stranke u Zagreb", otkrio je tamošnji član HDZ-a.

Nedoumice oko Marijane Petir

Ako se Culej zaista nađe na izbornoj listi to bi bilo iznenađenje, jer je ranije otvoreno provocirao Plenkovića, a na predsjedničkim izborima se svrstavao uz Miroslava Škoru, sve dok ovaj nije izgubio u prvom krugu. Neizvjesna je situacija i oko Marijane Petir koja je na Facebooku poručila kako će samostalno izaći na izbore, pa tek onda koalirati, iako je poznato da pregovara s HDZ-om i Škorinim Domovinskim pokretom. U HDZ-u joj navodno spremaju jedno od važnijih mjesta u petoj izbornoj jedinici, gdje bi se borila protiv "bjegunca" Ivana Penave, no ljudi okupljeni oko nje ne vjeruju u tu priču i smatraju da će ona biti kandidatkinja u svojoj, šestoj izbornoj jedinici, ako se dogovori s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo