Milinović: Neće Šeks odlučivati u moje ime

Nakon što je Vladimir Šeks javno kazao kako se nitko neće kandidirati protiv Jadranke Kosor za predsjednika HDZ-a, javio se prvi pobunjeni glas.

9.12.2011.
9:18
VOYO logo

Čini se da je Vladimira ŠeksaJutarnjem listuintervju iznervirao pojedince u HDZ-u, posebno zamjenika predsjednika HDZ-a Darka Milinovića. Iako ga se u medijima najčešće navodi kao potencijalnog kandidata za predsjednika stranke, on to nije potvrdio niti demantirao, ali je komentirao Šeksovu objavu da se nitko iz vodstva stranke neće natjecati za dužnost predsjednika.

"Član sam Hrvatske demokratske zajednice, naglašavam demokratske. Svaki član Predsjedništva, kao i ostali članovi stranke sami će odlučiti hoće li se kandidirati i na koju funkciju. O novom vodstvu neće odlučivati pojedinci, nego naši brojni članovi koji su i danas spremni ginuti za HDZ, oni predsjednici temeljnih ogranaka i općinskih, gradskih i županijskih organizacija koji imaju sjajne rezultate na terenu, za koje vrijedi – sve za HDZ, HDZ ni za što", rekao je Milinović za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduzimam pravo bilo kome da govori u moje ime. O tome hoću li se kandidirati i za koju dužnost odlučit ću sam kad za to dođe vrijeme", dodao je Milinović.

Malo članova vrha stranke iza Šeksove ideje

Znakovito je da je malo članova vodstva stranke bilo spremno javno bezrezervno podržati Šeksovu zamisao da Jadranka Kosor bude jedina predsjednička kandidatkinja. Član predsjedništva Ante Kulušić kazao je da se slaže sa Šeksom da Jadranka Kosor mora ostati predsjednica, iako nije pročitao intervju. No, šef HDZ-ovih barakaša Đuro Perica poručuje da su "to sve samo Šeksove želje", te da je realnost da će na saboru HDZ-a biti više kandidata za sve dužnosti. Dometnuo je i da bi "za Vladu i za HDZ najbolje bilo da on ode u političku mirovinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Jadranka Kosor ostane predsjednica, to mora biti volja stranke izražena u demokratskom procesu, ne smije se nikoga unaprijed favorizirati", komentirao je Luka Bebić, koji smatra da prostor treba otvoriti mladim ljudima.

Đuro Popijač pak ističe da podržava predsjednicu stranke, ali dodaje da svatko ima demokratsko pravo razmisliti o tome hoće li se kandidirati za neku dužnost u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo