poražavajući podaci / Milijun Hrvata ima problem s alkoholom, počinjemo piti već u petom razredu!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Roditelji, u strci za zaradom i poslom, pojma nemaju u kojem je dijete problemu te jedan pijani vikend ne uzimaju zaozbiljno, a dodatan je problem taj što će dijete roditelju reći da ga ako ne pije društvo neće prihvatiti

22.5.2015.
8:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima Edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Zagrebu, u Hrvatskoj je oko 200.000 alkoholičara, no to je samo broj registriranih.

Statistike Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara podižu tu brojku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da ih imamo samo 200 tisuća, to bi bilo sjajno, no to je samo broj registriranih. Oko milijun osoba u Hrvatskoj ima problem s alkoholom, a dodatan je poražavajući podatak što je dobna granica pala na samo 13 godina. Prvi susret s alkoholom djeca dožive već u petom razredu, a do sedmog i osmog razreda dio njih već su alkoholičari",  upozorava Dražen Žagi, dopredsjednik HSKLA, a prenosi Glas Slavonije.

Roditelji, u strci za zaradom i poslom, pojma nemaju u kojem je dijete problemu - upozorava Žagi, dodajući da jedan pijani vikend roditelji ne uzimaju zaozbiljno, a dodatan je problem taj što će dijete roditelju reći da ga ako ne pije društvo neće prihvatiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo