izgradnja olimpijskog bazena / Miletiću, ako ne znaš izgraditi pošteni bazen, daj ostavku!

Image
Foto: RTL

Iako se članovi klubova vodenih sportova zalažu za izgradnju olimpijskog bazena, čije su dimenzije 50x25 m, stručnjaci potvrđuju njegovu isplativost na postojeći broj stanovnika Pule i okolice, iz nadležnih institucija upozoravaju da bazen manjih dimenzija ne može dobiti licencu za održavanje ozbiljnijih natjecanja, a da i ne govorimo o tome da brojni hrvatski gradovi, pa i financijski slabiji od Pule, takav bazen već imaju, gradonačelnik Boris Miletić ustrajava u ideji da se gradi bazen dimenzija 33x25 m na Verudi.

29.1.2016.
14:18
RTL
VOYO logo

Kakvi god motivi stajali iza gradonačelnikove upornosti u prkošenju zdravom razumu, pa bila to i obična nesposobnost, ukoliko u ovome ustraje i grad ponovo teško zaduži za neadekvatan objekt, pri čemu se služi i obmanjivanjem građana naručenom anketom, zaista mu preostaje jedino ostavka.

Najskuplji kilometar ceste, najskuplja škola, najskuplja božićna kugla i, zamalo, najskuplji vrtić u Hrvatskoj samo su dio desetogodišnjeg uništavanja najvećeg istarskog grada u režiji vladajuće garniture na čelu s Miletićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada bismo trebali povjerovati da je iznimno zabrinut zbog skupoće olimpijskog bazena i troškova njegovog održavanja, pri čemu uopće ne znamo odakle mu podaci o iznosima koje navodi.

Naime, u ostatku zemlje, za razliku od lider-županije, izgrađeno je dovoljno bazena olimpijskih dimenzija, dapače cijelih bazenskih kompleksa s pratećim poslovnim objektima, ali je nemoguće naći primjer gdje olimpijski bazen košta 43 milijuna kuna, dok troškovi izgradnje za isti takav s dodatnim bazenom dosežu iznos od 52 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu iPress.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo