Kovač opalio po vladajućima / 'Milanoviću i Pusić, pokrijte se ušima, Srbija nam se ruga zbog vas!'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog objava o nedolasku saveznika iz NATO-a na mimohod, Miro Kovač iz HDZ-a žestoko se obrušio na premijera Milanovića i ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić

21.7.2015.
16:21
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na press konferenciji koju je HDZ održao u utorak u svojim prostorijama, međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač žestoko je napao vladajuće, prvenstveno ministricu Pusić i premijera Milanovića zbog diplomatskog fijaska i forsiranja vojnog mimohoda u Zagrebu uoči 20. obljetnice vojnoredarstvene akcije Oluja: 

Image
predizborni potez /

Karamarko: 'Drago mi je da Hajdaš Dončić kaže da je Tuđman njegov Zagorac'

Image
predizborni potez /

Karamarko: 'Drago mi je da Hajdaš Dončić kaže da je Tuđman njegov Zagorac'

"Svi znamo da imamo Vladu koja je pokazala neefikasnost i neznanje na području gospodarstva. Evo sad shvaćamo da su isti i na području vanjske politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nametanje mimohoda u Zagrebu je beskorisno jer nemamo vremena, Milanović ga je nametnuo s namjerama koje nisu bile časne. Da ga je najavio godinu dana radnije, imao bi vremena za organizaciju, ali to bi značilo da je vizionar - što očito nije", rekao je Kovač dodavši i kako se u ovom slučaju ne radi o rođendanu srednjoškolca, već o važnoj obljetnici - 20. godišnjici vojnoredarstvene akcije Oluja.

"Razlog za mimohod u Zagrebu je što se htjelo izbjeći reakcije i zvižduke u Kninu. Svi smo osramoćeni, pa pozivamo Vladu da kad su već uprskali mimohod, barem ne uprskaju slavlje u Kninu. Gospodine Milanoviću, budite hrabri i održite govor u Kninu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač: 'Pokrio bih se ušima jer nam se Srbija ruga!'

Međunarodni tajnik se nije tu zaustavio: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bi se na mjestu godpođe Pusić pokrio ušima, Srbija nam se zbog svega ovoga ruga, ruga se hrvatskoj državi!"

Na pitanje ima li odgovornosti za ovaj 'fijasko' i na predsjednici Kolindi, Kovač je dodao kako su operativci u Vladi i da je odgovornost na njima da ispitaju teren te da se ne zalijeću s preuranjenim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo