Milanović uzvratio na HDZ-ovu prijetnju istragama

Šef najjače oporbene stranke Zoran Milanović očitovao se o istrazi pokrenutoj protiv HDZ-a te reagirao na najavu šefice HDZ-a Jadranke Kosor da će inzistirati na progonu SDP-ovaca.

27.10.2011.
14:49
VOYO logo

Nekoliko sati nakon hitne konferencije za novinare HDZ-a, i šef najjače oporbene stranke sazvao je novinare te rekao što misli o razvoju događaja oko vladajuće stranke.

SDP ne želi likovati

Na pitanje kako komentira poziv Kosorice da se istraže napadi Linića na DORH i računi u inozemstvu, Zoran Milanović je rekao da to nije trebala reći jer je to pitanje policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bio mnogo rječitiji ni kad je u pitanju istraga protiv HDZ-a.

"Računi ne postoje", izjavio je, dodajući da "DORH smatra da ima kvalitetne dokaze i trebali bi voditi prema optužnici, a sudska presuda dolazi na kraju. To je sve što mogu sada i što se usuđujem reći", izjavio je šef SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje znači li to da je Željko Jovanović čitavo vrijeme bio u pravu, Milanović je naglasio kako u SDP-u ne žele likovati te da smatraju da nije posao politike da to utvrđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao DORH da ne kalkulira

Upitan kako danas gleda na Mladena Bajića budući da ga je kritizirao u prošlosti i dovodio u pitanje podršku SDP-a njegovom mandatu, Milanović kaže:

"Ne svodim te stvari na osobnu razinu, smatram da DORH mora djelovati samostalno i neovisno i državne odvjetnike ne gledam kao pojedince nego kao osobe koje trebaju raditi usamljenički posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam DORH da ne kalkulira i da radi svoj posao", poručio je Zoran Milanović.

A što je sa sumnjama protiv HSU-a?

Na upit o napisima da je HSU primao novac od HDZ-a, iz crnoga fonda, i kako će se to odraziti na odnose u koaliciji ako se pokaže da je točno, Milanović je kazao: "Prvi put čujem. To je hipotetsko pitanje, ne mogu imputirati odgovornost temeljem prve informacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je govorila Kosor

Podsjetimo, predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor potvrdila je nakon sjednice Predsjedništva te stranke da je USKOK proširio istragu koju vodi protiv bivših i sadašnjih članova HDZ-a i na HDZ kao stranku.

Proširenje istrage nazvala " Ivo Sanaderpretposljednjom stanicom križnog puta koji prolazimo od 1. srpnja 2009., otkada je otišao predsjednik stranke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako Kosor je rekla kako će nastaviti inzistirati da se krivnja individualizira, a da se procesuiraju svi koji su odgovorni za korupciju "bez obzira na ime, prezime i stranačku pripadnost". Osim što će inzistirati na progonu SDP-ovaca zbog računa koji su imali u inozemstvu, poslovanja Grada Rijeke, Sisačko-moslavačke županije, šefa HNS-a i navoda iz knjige Uspon Radimira Čačića 90-ih, inzistirat će i da se istraži curenje informacija iz istraga u medije.

Vezani članci:

arti-201110270277006 arti-201110270064006 arti-201110270066006 arti-201110270406006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo