riješio se stranačkih dužnosti / Milanović traži posao u Tirani i Milanki Opačić prepušta mjesto šefa oporbe u Saboru

Novu Vladu treba pomno nadzirati saborska oporba. Za početak - ona u Sabor ulazi desetkovana i bez lidera. SDP je u unutarstranačkim izborima jer je Zoran Milanović, zasad, odustao od političke uloge i sreću traži na europskom tržištu

8.10.2016.
18:39
VOYO logo

Zoran Milanović riješio se stranačkih dužnosti, a uskoro će i saborskih.

"U početku ću voditi klub SDP-a jer je to moja dužnost, ne mogu dezertirati, neću, nisam takav", rekao je Zoran Milanović, predsjednik stranke u odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće baš dezertirati, pojavit će se na konstituirajućoj sjednici, dobiti zastupnička prava, ali će klub zastupnika, kao i stranku, prepustiti Milanki Opačić.

"Vi znate da je predsjednik Zoran Milanović rekao da će ostati formalan predsjednik i da je svoje ovlasti prenio na kolegicu Milanku Opačić što znači da će ona obavljati ovlasti koje je on do jučer imao", rekao je Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović već traži novi posao, čak i u Albaniji, da savjetuje zemlje koje se trude ući u Europsku uniju. SDP će bez njega morati oponirati HDZ-u i Mostu. Prvi izazov bit će pet zakona koje Most želi progurati prije potvrđivanja Vlade.

"Izgubili smo godinu dana ova zemlja doista nema vremena za čekanje i nečije iživljavanje radi provođenja stvari koje su samo njima jasne", dodao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most ne smije preko koljena donositi zakone koje nisu vidjeli zastupnici, a kamoli građani - upozorava HNS.

"Kada HDZ i Most ulaze u koaliciju, a jedan drugome u startu ne vjeruje, bojim se da će to cijelo vrijeme biti nepovjerenje jednih prema drugima i da će stalno tražiti izlike i to nije dobro", naglasila je Anka Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je bio dio Narodne koalicije - HSS je dao potpise HDZ-u za sastavljanje Vlade. Usprkos tome, predsjednik HSS-a svrstava se u oporbu. Nije siguran da će podržati Mostove zakone.

"Prvo da bi imali stav moramo vidjeti prijedlog zakona. Ako su najave ovakve kakve čujemo da bi se dodatno osiromašile ujedinice lokalne samouprave onda ćemo vidjeti hoćemo li to podržati ili ne", kazao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će na kraju podržati novu vladu, a tko biti oporba vidjet ćemo već idući tjedan. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike