kulturni zaokret /

Milanović s kulturnjacima: 'Hasanbegović je uništio kulturu, treba je vratiti barem na staro'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon zatiranja nezavisne i progresivne kulture u mandatu Zlatka Hasanbegovića, Zoran Milanović je najavio povratak na staro

24.8.2016.
14:20
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović susreo se danas u 11 sati s istaknutim pripadnicima institucionalne i nezavisne kulturne scene i kreativnih industrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na razgovor su došli intendant HNK "Ivan pl. Zajc" u Rijeci Marin Blažević, ravnateljica zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade "Pogon" Emina Višnić, nagrađivana multimedijalna umjetnica i predavačica na Akademiji likovnih umjetnosti Ana Hušman, direktor knjižara "Jesenski i Turk" i predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić, redatelj, producent i direktor festivala dokumentarnog filma "ZagrebDox" Nenad Puhovski, i multimedijalni umjetnik Slaven Tolj.

Kava sa šefom SDP-a trajala je oko sat vremena, a sudionicu su naknadno kazali kako su razgovarali kako vratiti kulturu tamo gdje je bila prije Zlatka Hasanbegovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ je podržavnio kulturu, uzeo nam neovisnost i slobodu. Umjetnici se susprežu", istaknuo je Puhovski.

"Velika je šteta učinjena. Kulturu treba barem vratiti tamo gdje je bila, ako ne može bolje. Sada dijalog ne postoji", dodao je Blažević.

Milanović se složio kako je kultura uništena te da je treba vratiti na staro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo