PREDSJEDNIK U ZEMUNIKU / Milanović poslao moćnu poruku u vojarni: 'Hrvatska je na prvom mjestu na drugom mjestu, pa onda ništa na trećemu mjestu'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Također je rekao da se u svim prisegama koje daju hrvatski vojnici, u svim rodovima i granama, spominje vjernost hrvatskom ustavu, hrvatskom pravnom i demokratskom poretku

20.6.2022.
18:35
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH  Zoran Milanović u ponedjeljak je u Zemuniku na svečanosti dodjele letačkog znaka vojnog pilota Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja rekao da su oni nasljednici najhrabrijih među najhrabrijima.

"Oni su bili najhrabriji jer su počinjali u nemogućim uvjetima u kojima je čudo bilo preživjeti. To znate, toga ste svjesni i tako ste odgajani. Po tome ste u Europi jedina kategorija, jedino jato letača, koji su prije 30 godina bili u životnoj pogibelji", rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju u Vojarni pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitka na školovanju

Također je rekao da se u svim prisegama koje daju hrvatski vojnici, u svim rodovima i granama, spominje vjernost hrvatskom ustavu, hrvatskom pravnom i demokratskom poretku.

"Drugim riječima, onome što je temelj i glavni zadatak Hrvatske vojske i hrvatskih Oružanih snaga - a to je obrana Hrvatske. Kada je vaš posao u pitanju, Hrvatska je na prvom mjestu“, rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je vaš poziv u pitanju, Hrvatska je na prvome mjestu, na drugom mjestu, pa onda ništa na trećemu mjestu, a na sljedećim mjestima imate naše saveznike i partnere koje ne treba zaboraviti, poručio je predsjednik mladim pilotima. "Saveznicima treba biti vjeran i lojalan, ali prije svega je Hrvatska", istaknuo je i čestitao im na uspjehu.

A čestitajući rekao je i da su završili kompleksno školovanje koje nije za svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni u pravo vrijeme

"To je za birane ljude i što se tiče programa i što se tiče načina života koji vas čeka. Želim vam sreću, da budete razboriti, odvažni, ali proračunati i konzervativni u nekim stvarima, da čuvate prije svega sebe, a onda i opremu koja vam je sada na raspolaganju. Imate sreće, rođeni ste u pravo vrijeme. Kvalitetnija je od one na kojoj su radili i na kojoj su letjeli vaši prethodnici. To je dobra stvar i siguran sam da ste tom zadatku više nego dorasli", zaključio je predsjednik Milanović.

Image
UOČI DOLASKA FINSKE PREMIJERKE /

Milanović: ‘Nemoguće je da Ukrajina i Moldavija mogu u EU, a BiH ne. Hrvatska to ne može dopustiti’

Image
UOČI DOLASKA FINSKE PREMIJERKE /

Milanović: ‘Nemoguće je da Ukrajina i Moldavija mogu u EU, a BiH ne. Hrvatska to ne može dopustiti’

Letačke znakove pilota dobili su poručnik Domagoj Ištvanović, kadet Marino Bukvić, kadet Dominik Mikolčić, kadet Dominik Katavić, kadet Karlo Brus, kadetkinja Ivona Babić i vojnik Tony Pazman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Osim predsjednika Milanovića na dodjeli letačkih znakova pilota bili su zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Siniša Jurković i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo