Oglasio se i Milanović te poručio: Sustav je neprobojan!

Ova Vlada radi po zakonu, rekao je premijer Zoran Milanović komentirajući izvješće da SOA nije nadzirala Slavka Linića ni njegovu obitelj.

3.6.2014.
12:31
VOYO logo

Izvješće o djelovanju Sigurnosno-obavještajne agencije, koje je Milanović prema zakonu dobio zajedno s predsjednikom Josipovićem, nije iznenađenje

''To je očekivano. Ponovit ću, sustav je neprobojan i nema šanse da ga ja ili predsjednik ili zajedno zlouporabimo. To je nemoguće i to je dobro. Ova Vlada radi po zakonu i radi strogo, za razliku od prethodne ekipe koja se bavila kriminalom u SOA-i. To vidimo ovih dana i za to treba tražiti odgovornost'', rekao je Milanović i poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je završen

''Tu se isto tako postavlja pitanje hoćemo li svaki puta kada netko zagalami, stavljati sustav na tzv. stres test. Mislim da je to neozbiljno i ljude uznemirava, ali molim lijepo. S obzirom da se radi o materiji na koju su ljudi osjetljivi, to je u redu. Još jednom ponavljam. Znamo da radimo po zakonu, znamo da u SOA-i u ove dvije i pol godine nije zaposlen nitko. I dok ne ustrojimo najstroži sustav, a to je pri kraju, toga neće ni biti'', poručio je Milanović koji nije želio reći što slijedi Liniću za iznošenje neistina.

''Rekao sam da je za mene taj slučaj završen i više neću maltretirati javnost s time'', zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitat će se sve okolnosti i navodi

Je li, pak, Linić prije svoje press konferencije na kojoj je optužio premijera bio predmet obrade USKOK-a ili policije, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan nije želio reći unatoč inzistiranju saborskih izvjestitelja.

''Pa ne mogu reći nije, je...Vi meni sad postavljate puno pitanja o kojima ne mogu govoriti. Mogu samo u onoj mjeri koliko je to opravdano radi interesa javnosti. Državno odvjetništvo, USKOK, radimo čitav niz aktivnosti o kojima ne možemo govoriti u javnosti. I jasno je da o izvidima ne možemo govoriti, oni su tajni i uvijek su bili. Istrage su danas nejavne. Međutim, mi ćemo o ovom slučaju transparentno izvijestiti javnost o svim činjenicama koje smo utvrdili. Odnosno o zaključku je li počinjeno kazneno djelo ili nije. Dakle, ispitat ćemo sve okolnosti i navode o kojima je govorio Linić'', poručio je Cvitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo