Milanović govor za 1. maj posvetio nezaposlenima

'Sretan 1. maja, sretan svima. Dragi prijatelji, ovo je govor posvećen svima onima koji ne rade, koji nemaju posla.

1.5.2012.
14:35
VOYO logo

Milanović, koji je Praznik rada odlučio proslaviti u Rijeci, na tradicionalnom SDP-ovom druženju u Ronjgima, nastavio je svoj govor kazavši kako je pred Vladom težak zadatak.

"Naš zadatak je težak zadatak, da im osiguramo to temeljno pravo, poštenu plaću za pošten rad. To je sve što normalan čovjek želi i to je sve što normalna država i normalna politika mora osigurati. I bit će teško. Vidite da se ne osvrćemo na ono što je bilo ranije. Što je bilo, bilo je. Time neka se bave oni koji žele, sudovi i analitičari, a nas čekaju ozbiljni problemi. Mi želimo sačuvati način života kakav imamo, naše navike, naše želje, običaje koji su dobri i manje dobri, ali su naši. I želimo napredovati", kazao je Milanović, a prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer zapjevao 'Ružo moja crvena'

"Da bismo sačuvali ono što imamo morat ćemo raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada. Svijet se mijenja, europske države koje su pojam ozbiljnih država zapadaju u probleme, a nama se to ne smije dogoditi. Mi moramo odrediti što nam je važno, što nam nije važno i s čime se moramo uhvatiti u koštac. Obećajemo borbu za svako radno mjesto. Nećemo posustati u toj borbi. Naš zadatak je osigurati poštenu plaću za pošten rad, i to politika mora osigurati", poručio je premijer.

Premijer je na proslavi u Rijeci bio toliko opušten i da je uz klapu zapjevao "Ružo moja crvena", prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosoričine prozivke iz Okučana

Novinarima, koji su ga između ostaloga htjeli priupitati o poruci Jadranke Kosor iz Okučana, odbio je davati izjave. Naime, Jadranka Kosor je u utorak poručila Milanoviću da je 'nedopustivo da u prvoj godini mandata' Milanović nije došao u Okučane, gdje se obilježava 17. obljetnica Vojno-redarstvene akcije "Bljesak". "Umjesto da slavi prvi svibanj sa stranačkim kolegama, Milanović je trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton koji mu uručuju građani i sindikati, ali i u Okučanima i svim mjestima gdje se slavi pobjeda", kazala je Kosor. U Okučanima je nazočan bio predsjednik Sabora Boris Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo