IZJAVA PREDSJEDNIKA /

Milanović: 'Dronu se pokvario žiroskop i izgubio je kompas. Vučić? Hvali se, ali ni oni ne bi mogli oboriti letjelicu'

Image
Foto: RTL

'Vučić se hvali da imaju opremu koju nemamo, ali ga ne bi uspjeli oboriti', kazao je Milanović

15.3.2022.
15:34
RTL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović u Zemuniku je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka 93. Krila HRZ-a, a nakon toga je dao izjavu za medije. 

Komentirao je Rafale koji će nadlijetati Hrvatsku nakon što je u Zagreb pala bespilotna letjelica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Rafalea, dobrodošli su ako to mogu raditi neprestano. Teško je kontrolirati nebo 24 sata dnevno 7 dana u tjednu. To nitko ne radi trenutno. U slučajevima kao što je ovaj s besposadnom letjelicom, pitanje je tko bi to u realnom vremenu uspio oboriti. Vučić se hvali da imaju opremu koju nemamo, ali ga ne bi uspjeli oboriti. Dobro je imati, da znaš da možeš pokušati", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto bi nam Francuzi pomagali, Milanović je kazao:

"Ovo što se dogodilo je rijedak incident, na jednoj letjelici koja je nesofisticirana, ali je ubojita... Ona ima šest tona i 15 metara. Pokvario se žirskop, izgubila je kompas, mogla je otići u Beč. Nevjerojatno je da je pala u širi centar Zagreba. Pozivam premijera, traje istraga, istragu vodi vojska, vodi je obavještajna pukovnija Glavnog stožera, sve što oni znaju znam ja i o tome se ne priča dok ne dobijemo definitivne podatke. Neke stvari nadilaze naše mogućnosti, neke su u okviru mogućnosti. Govoriti unaprijed o tome što se događa je infntilno, štetno i provincijalno", kazao je Milanović.

"Istragu vodi obavještajna pukovnija, ljudi koje poznajem, to ne može raditi DORH i policija jer nemaju ta znanja. Kad pitate premijera bilo šta o kaznenoj istrazi on nema pojma, a ovdje zna sve. Njega držim razumnim, njegov ministar je izgubljen čovjek. Dođe tamo, stavi si uniformu, demižonku, lovačku kapu, priča o onome o čemu se ne priča", dodao je. 

Kazao je i da je Hrvatska i dalje jedna od najsigurnijih država s najsigurnijim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su ovakve istrage, izvidi, ispitivanja u tijeku, pričekaš dok ne bude crno na bijelo. O tome ne govoriš ni ako si kemičar i balističar, a pogotovo ne ako si lažni doktor znanosti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo