BOLJA BUDUĆNOST U ISTRI /

Medijska ofenziva urodila je plodom: RTL doznaje da se za rad u rovinjskoj tvornici Mirna prijavilo 300 osoba

Doznajemo kako je u rovinjsku tvornicu Mirna, koja je mjesecima, u zemlji nezaposlenih, očajnički tražila radnu snagu, stiglo 300 prijava za posao. Najviše prijavljenih je s područja Zagreba i Koprivnice

7.2.2018.
18:30
VOYO logo

Ovo je novi početak za tridesetak ljudi. Za četiri sata našli su se u novom gradu, u novom stanu, uskoro i s novim kolegama. "Uopće mi nije teško otići, jer ako je Zagreb pola Hrvatske, u ovih pet godina mislim da sam najmjerodavnija reći koliko je teško, nemoguće naći posao osobama iznad 50 godina", kazala je za RTL Katja Ravlić iz Zagreba. Josip Horvat iz Koprivnice, kazao nam je kako očekuje posao za stalno. 

Odlaze put Istre. Ispratio ih je i predsjednik Uprave, zadovoljan što je Mirna konačno pronašla radnike. "Do sad je otišlo 17 ljudi, u ovom autobusu 30, aktualnih molbi imamo više od 300, tako da smatramo da je akcija uspješna. Nastavljamo dok ne pokrijemo potrebe koje imamo", kazao je Velimir Vrhovski, predsjednik Uprave Mirne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu autobus staje u mjesti Sošići. Desetak kilometara od Rovinja. Sve što radnici sada imaju ovi su koferi, uzbuđenje zbog novog posla, ali i strahovi. Očekivanja Katje i Josipa s početka priče su se ispunila. Pri dolasku je bilo nedoumica, ali sve će, čini se, biti kako treba.

"Malo nas je, metaforički da kažem, puklo, jer izgledalo nam je kao osama, gdje smo mi to sad. Prva informacija koja nam je rečena da je najbliža trgovina četiri kilometra. Ženski dio je ostao bez teksta, ali vrlo brzo nam je objašnjeno da će nam gospodin, ne znam kako se on sad zove, da će doći po nas i voziti nas autobusom", priča Katja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju sve što im je potrebno. Trema postoji, ali nema odustajanja. Već u petak bit će na radnim mjestima. Zadovoljni jer predugo su, kažu, bili bez posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo