godina dana putovanja / 'Medena godina' Rostuhara: 'Nadam se da ćemo naći nešto netipično za naša područja'

Njihovo putovanje nije do kraja isplanirano, nego imaju plan za prvih par zemlja unaprijed

26.12.2018.
22:48
VOYO logo

Sjećate se Davora Rostuhara?  Prvog Hrvata i 26. čovjeka u povijesti koji je lani - taman u ovo vrijeme - pješice stigao na Južni pol? E, pa Rostuhar ponovno ide na put - ovaj put sa suprugom Anđelom.

Kreću za 5 dana, putovat će cijelu godinu i istraživati - ljubav. Romantična, platonska, istpospolna, muškarci s više žena, žene s više muževa. Rostuhari će istraživati što je ljubav, kako se razlikuje u različitim kulturama - kako vole lovci, kako se zavodi u Papui Novoj Gvineji, što na Pacifiku misle o preljubu, kako žene na Himalaji žive s više muževa i tko tamo obavlja kućanske poslove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor i Anđela u RTL Direktu su objasnili kako su tri godine bili posvećeni projektu za Južni pol i odlučili su se počastiti jednim putovanjem, odnosno "medenom godinom".

Putovat će od Nove godine do Nove godine, tvrdi Rostuhar. "Prvo idemo u Pariz koji je stereotip romantične ljubavi. Želimo utvrditi kakva je situacija s romantičnom ljubavi svugdje", kazao je Rostuhar. Obići će Bliski istok, Aziju, Indoneziju, onda idu u Južnu Ameriku, Afriku pa SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Himalaji će, objašnjavaju, pokušati naći mistične žene koje žive s više muževa. "Nadam se da ćemo naći nešto netipično za naša područja. U Kini postoji društvo gdje su žene glavne u društvu. To je neki zadnji pokušaj matrijahata gdje sve ide po ženinoj liniji, one su frajerice. Postoji takvo društvo i na Sumatri", objašnjava Anđela.

Unutar tog putovanja će biti malih ekspedicija, tvrdi Davor obzirom da imaju namjeru posjetiti plemena u Africi i Oceaniji. Anđela objašnjava kako će za sve ljude koje će intervjuirati na svom putovanju imati univerzalna pitanja o ljubavi. "To je veliko istraživanje", tvrdi Davor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjava kako njihovo putovanje nije do kraja isplanirano, nego imaju plan za prvih par zemlja unaprijed, a na putovanjima će, obzirom da nisu zatvorili financijsku konstrukciju, spavati u hotelima, hostelima, spavanja u šatorima te kod ljudi u gostima. 

Davor najavljuje knjigu i film po povratku s putovanja, a poručuje da će ih se za vrijeme putovanja moći pratiti na društvenim mrežama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo